Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης έχει προγραμματίσει καθημερινό online άναμμα των κεριών του Χανουκά μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom και σε live streaming μέσω της σελίδας της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης στο facebook.

Το άναμμα του πρώτου κεριού του Χανουκά έγινε την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020 από τον Πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ και το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα με τη διαδικτυακή συμμετοχή του Σοφολογιότατου Ραββίνου κ. Ισραέλ, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο κ. Σαλτιέλ επισήμανε ότι η φετινή γιορτή έχει την ιδιαιτερότητα να γιορτάζεται από μακριά και ευχήθηκε το μέλλον να είναι φωτεινό, τονίζοντας ότι για το φως και την ελπίδα πολέμησαν οι Μακκαβαίοι  και αυτό το μήνυμα μας έστειλαν, να μην χάνουμε την ελπίδα γιατί αρκεί μια μικρή ακτίνα φωτός για να διαλύσει και το πιο πυκνό σκοτάδι. Στη συνέχεια ο κ. Σαλτιέλ καλωσόρισε το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα, ο οποίος για δεύτερη συνεχή χρονιά συμμετέχει στο άναμμα των κεριών της Χανουκία.

Ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι είναι χαρά και προνόμιο γι’ αυτόν να συμμετέχει σε αυτή τη γιορτή και ευχήθηκε σε όλους χαρούμενο Χανουκά αναφέροντας ότι το θαύμα του φωτός ήρθε για να διώξει το σκοτάδι και τόνισε τον ιδιαίτερο συμβολισμό της φετινής χρονιάς, όπου πρέπει όλοι μας να προσευχηθούμε για να φέρουμε πίσω όλα αυτά που αγαπάμε και σύντομα να μπορούμε όλοι μαζί, με φυσική παρουσία, να γιορτάζουμε όλες τις γιορτές.