To Μνημείο Ολοκαυτώματος της Δράμας βεβηλώθηκε το βράδυ της 28ης προς την 29η Δεκεμβρίου 2020 με γκράφιτι που έκαναν βάνδαλοι φανατικοί, με μαύρο σπρέι, απεικονίζοντας θρησκευτικά σύμβολα στο επάνω μέρος του, ενώ έσπασαν μάρμαρο στη βάση του Μνημείου.

Ανάλογα γκράφιτι έγιναν και στην καπναποθήκη όπου, στις 3.3.1943, οι Βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής συνέλαβαν και φυλάκισαν τους Εβραίους της πόλης πριν από την εκτόπισή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα εξόντωσης.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, με επιστολή του προς την Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας, ζήτησε τη σύλληψη των δραστών, ενώ απευθυνόμενο προς τον Δήμο Δράμας ζήτησε την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το Μνημείο, καθώς και την καταδίκη του βανδαλισμού που προσβάλλει την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης.

Ο Ελληνικός Εβραϊσμός με αποτροπιασμό και θλίψη καταδικάζει  τη συνέχιση των αντισημιτικών κρουσμάτων που πηγάζουν από κάθε είδους φανατισμό και ενθαρρύνουν τη μισαλλοδοξία.

Ευχόμαστε η νέα χρονιά να είναι μια χρονιά ειρήνης και ευημερίας, που τέτοιου είδους φαινόμενα θα εκλείψουν οριστικά και αμετάκλητα.

Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 2020

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΒΕΒΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗ, Ανακοίνωση Υπ.Εξ. 30.12.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 30.12.2020

Δήλωση της βουλευτή Δράμας Χαράς Κεφαλίδου, Τομεάρχη Παιδείας & Θρησκευμάτων του ΚΙΝΑΛ, 31.12.20

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ