Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει τη συμπαράστασή του προς τον λαό του Ισραήλ που εδώ και 48 ώρες βάλλεται από επιθέσεις με πυραύλους που εκτοξεύουν η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ.

Η επιλογή των τρομοκρατικών οργανώσεων να κλιμακώσουν τη βία την Ημέρα της Ιερουσαλήμ με επιθέσεις κατά του άμαχου πληθυσμού στο Ισραήλ, είναι χαρακτηριστικό των πρακτικών που χρησιμοποιούν προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους, που δεν είναι άλλος παρά η εξαφάνιση του Εβραϊκού κράτους από τον παγκόσμιο χάρτη.

Το Ισραήλ, όπως κάθε χώρα στον κόσμο που θα δεχόταν ανάλογες επιθέσεις κατά του άμαχου πληθυσμού της,  έχει αδιαμφισβήτητο και νόμιμο δικαίωμα να υπερασπιστεί τα σύνορά του και την ασφάλεια των πολιτών του, απέναντι σε ορκισμένους εχθρούς που δεν αναγνωρίζουν καν το δικαίωμα ύπαρξής του.

Στεκόμαστε με αλληλεγγύη δίπλα στον λαό του Ισραήλ που βάλλεται για ακόμη μια φορά από τις δυνάμεις της τρομοκρατίας και της μισαλλοδοξίας, και εκφράζουμε τα συλλυπητήρια του Ελληνικού Εβραϊσμού προς τις οικογένειες των θυμάτων και την ευχή μας για τη γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών.

Αθήνα, 12.5.2021

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 12.5.2021: ΝΥΧΤΑ ΤΡΟΜΟΥ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ & ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ