Η Ισραηλινή χορεύτρια και χορογράφος Ori Lenkinski παρουσιάζει το έργο της “The Suit” την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 21:00  στο 1927 Art Space, Κυψέλης 35, Αθήνα.

Είσοδος: 10 ευρώ. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Κρατήσεις απαραίτητες. Εισιτήρια: https://bit.ly/3CZ4PE2

Πληροφορίες/Κρατήσεις: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.| 2114140970

Η Ori Lenkinski είναι χορεύτρια, χορογράφος και δημοσιογράφος με έδρα το Τελ Αβίβ. Η δουλειά της, είτε στη σκηνή, online ή στο χαρτί, διερευνά τη σχέση ανάμεσα στις λέξεις και την κίνηση. Γεννημένη στον Καναδά και μεγαλωμένη στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, η Ori έζησε στην Νέα Υόρκη μεταξύ 2002 και 2011 όπου δούλεψε με την site specific χορογράφο Noemie Lafrance.

To 2007 μετακόμισε στο Τελ Αβίβ, όπου συνεργάστηκε με πλήθος ανεξάρτητων χορογράφων όπως οι Rachel Erdos, Idan Yoav, Ariel Cohen, Noa Shadur, Abigail Rubin και Yoav Bartel, Anat Katz και Erez Maayan. Από το 2008 δημοσιεύει τακτικά στην Jerusalem Post και διατηρεί τη στήλη Γονική Χορογραφία στην εφημερίδα Haaretz. Έχει ιδρύσει το www.creativewriting.me, μια πλατφόρμα αποκρίσεων σε παραστάσεις. Το 2015 δημιούργησε το ντουέτο The Painting με τον Michal Hersonski, το 2017 το Portrait#2, με την Ruth Eshel, βασισμένο στο έργο του 1977 Πορτραίτο ενός Δημαγωγού της Rachel Kafri, ενώ το 2019 παρουσίασε το The Suit στο Intimadance Festival του TmunaTheater.

The Suit: Το 1962, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, η Τζάκι Κένεντι προσκάλεσε τις τηλεοπτικές κάμερες στον Λευκό Οίκο, σε μία ξενάγηση των ανακαινίσεων που έγιναν με πρωτοβουλία της, η οποία έμελλε να μείνει στην ιστορία. Με την κίνηση αυτή η Τζάκι Κένεντι άλλαξε τον τρόπο που γίνεται αντιληπτός ο ρόλος της "πρώτης κυρίας". Το 2022, οπλισμένη με ένα ροζ ταγέρ (όχι Σανέλ) η Ori Lenkinski συγκεντρώνει μέσα της τις δυνάμεις της Τζάκι για να οδηγήσει το κοινό σε μια ξενάγηση του εδώ και του τώρα.

Σύλληψη/χορογραφία/ερμηνεία: Ori Lenkinski
Μουσική: Chubby Checker, Pablo Casals
Καλλιτεχνικοί σύμβουλοι: Rachel Erdos, Renana Raz, Ofer Amram
Πρεμιέρα: Intimadance 2019, Tmuna Theater