Στο πλαίσιο της Διάσκεψης Κορυφής των Δημάρχων κατά του Αντισημιτισμού, η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών φιλοξένησε την 1η Δεκεμβρίου 2022 τους Συνέδρους στην Κοινότητα.

Οι Σύνεδροι απέτισαν φόρο τιμής στο Μνημείο Ολοκαυτώματος, όπου πραγματοποιήθηκε συγκινητική επιμνημόσυνη δέηση υπό την καθοδήγηση του Ραββίνου Αθηνών Γκαμπριέλ Νεγρίν και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Κώστα Μπακογιάννη Δήμαρχο Αθηναίων, Eric Adams Δήμαρχο Νέας Υόρκης, Robert Singer μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κινήματος Αντισημιτισμού (CAM) και Πρόεδρο του Κέντρου Εβραϊκού Αντίκτυπου,  Αλβέρτο Ταραμπουλούς Πρόεδρο Ι.Κ.Α., ενώ λόγο έβγαλαν στο Μνημείο οι κ.κ. Κώστας Μπακογιάννης και Βενιαμίν Αλμπάλας.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε στη Συναγωγή Μπεθ Σαλώμ με ομιλίες και συζητήσεις, στις οποίες τον κύριο λόγο είχαν η ανταλλαγή γνώσεων και πρακτικών αλλά και η εξεύρεση στρατηγικών για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, την επαγρύπνηση και τη διατήρηση της εβραϊκής ζωής.

Ο Ραββίνος Αθηνών, Γκαμπριέλ Νεγρίν συμμετείχε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τον διαθρησκευτικό διάλογο μαζί με τον Μητροπολίτη Θερμοπυλών Ιωάννη, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης και Διευθυντή του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το ΚΙΣΕ στην εκδήλωση εκπροσωπήθηκε από τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Μάνο Αλχανάτη και τον Γενικό Ταμία κ. Δανιήλ Μπεναρδούτ.

*Το ίδιο βράδυ, στην τελετή λήξης της Συνόδου, συνυπογράφηκε από τους Δημάρχους κοινή Διακήρυξη κατά του Αντισημιτισμού. Δείτε ΕΔΩ τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ. 

ΠΗΓΗ: Ι.Κ. ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ