Στις 27.10.10, τo 3ο Γυμνάσιο Βόλου γιόρτασε την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με  κεντρικό θέμα το Ολοκαύτωμα των Εβραίων. Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον μαθητές και γονείς, πλαισιώθηκε με μουσική και μαθητική χορωδία.

Κατά την παρουσίαση της γιορτής οι μαθητές αποτύπωσαν με τον πιο γλαφυρό τρόπο την ιστορία των Εβραίων, εξαίροντας τη συνεισφορά τους σε όλους τους τομείς, όπως τη συμμετοχή τους στους πολέμους, καθώς και στην Εθνική Αντίσταση.

Οι μαθητές αναφέρθηκαν στην ιστορία του Ολοκαυτώματος, στις τραγικές συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στη βοήθεια των Χριστιανών προς τους Εβραίους ώστε να αποφύγουν τη σύλληψη, καθώς και στην αναγνώριση αυτής της βοήθειας από το Ίδρυμα Γιαντ Βασέμ του Ισραήλ, το οποίο απονέμει τον τίτλο του  «Δικαίου των Εθνών» σε όσους βοήθησαν στη δύσκολη εκείνη περίοδο.

Μετά το πέρας της εορτής μίλησε ο πρόεδρος της Ι.Κ. Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών, ο οποίος συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης και εξέφρασε την ευχαρίστηση και τη συγκίνησή του για το αφιέρωμα του Σχολείου στο Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων.

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε, στην αίθουσα των καθηγητών, συζήτηση μεταξύ του προέδρου και των μελών του Δ.Σ. της Ι.Κ. Βόλου με τη Διοίκηση του Σχολείου.

Η Ι.Κ. Βόλου απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον διευθυντή και τον Σύλλογο Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου  Βόλου και επίσης τους ευχαρίστησε δημόσια μέσω του τοπικού Τύπου.