Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 6845 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ PDF Εκτύπωση E-mail

«Η Ευρώπη οφείλει να αντιμετωπίσει το προσφυγικό ζήτημα με όρους ανθρωπισμού. Η Ευρώπη οφείλει να μην επιτρέψει ποτέ ξανά να καταστεί μια "σκοτεινή ήπειρος", καταπολεμώντας για το σκοπό αυτό κάθε είδος ξενοφοβίας και ρατσισμού, μεταξύ των οποίων και τον αντισημιτισμό» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη 30.3.2016 με τον ισραηλινό ομόλογό του Ρέβεν Ρίβλιν, στο προεδρικό μέγαρο στην Ιερουσαλήμ.

Ο κ. Παυλόπουλος, αφού υπογράμμισε ότι η Μέση Ανατολή δοκιμάζεται έντονα από την αστάθεια που τροφοδοτούν οι κρίσεις και ο πόλεμος, ο βίαιος εξτρεμισμός και η τρομοκρατία, σημείωσε: «Και τη μεν τρομοκρατία η Ευρώπη και σύσσωμη η πολιτισμένη ανθρωπότητα είναι αποφασισμένη να πατάξει, αντιμετωπίζοντας τους τζιχαντιστές τρομοκράτες ως υπηρέτες μιας νέας βαρβαρότητας. Αλλά το προσφυγικό ζήτημα οφείλει η Ευρώπη να το αντιμετωπίσει με όρους ανθρωπισμού, όπως επιβάλει ο πνευματικός, πολιτικός και νομικός πολιτισμός της Ευρώπης».

Αναφερόμενος στις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι το 2016 συμπληρώνονται 26 χρόνια διπλωματικών σχέσεων, που σήμερα «έχουν προσλάβει δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης και έχει εδραιωθεί μια σταθερή πορεία διαρκούς προόδου και ουσιαστικής εμβάθυνσης αυτής της συνεργασίας σε όλους τους τομείς».

«Μαζί, οι δύο χώρες μας μπορούν να συμβάλλουν στην αποκατάσταση της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή και στην προαγωγή μιας περιεκτικής περιφερειακής συνεργασίας και να βοηθήσουν στην εμπέδωση των ανθρωπιστικών και δημοκρατικών αξιών στην περιοχή. Οφείλουμε ν’ ανταποκριθούμε στις νέες ανάγκες που προκαλούν οι ραγδαίες εξελίξεις σ’ αυτήν, οι οποίες επιτάσσουν την συνδρομή όλων μας στην εδραίωση και προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας, της ανάπτυξης και της ευημερίας» πρόσθεσε.

Περισσότερα...
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 27.3.2016 έγινε στην Καστοριά, για δεύτερη χρονιά, με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Έρευνας και Διαχείρισης Πολιτισμικής Κληρονομιάς  «Άννα Ραδηνή», εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη των Εβραίων της πόλης που χάθηκαν κατά το Ολοκαύτωμα στις 24.3.1944. Η εκδήλωση ξεκίνησε με περιήγηση στην τ. εβραϊκή συνοικία και κατέληξε στο Μνημείο Ολοκαυτώματος, όπου έγινε επιμνημόσυνη δέηση από τον Ραββίνο Θεσσαλονίκης κ. Αχαρόν Ισραέλ και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους εβραϊκών οργανισμών και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και άλλους συλλόγους της Καστοριάς.  

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν προς τον χώρο του Συλλόγου «Αθανάσιος Χριστόπουλος» όπου στην κατάμεστη αίθουσα έγιναν ομιλίες από τον καθηγητή του ΑΠΘ κ. Πάνο Τσολάκη και τον δικηγόρο, ιστοριοδίφη κ. Θρασύβουλο Παπαστρατή, οι οποίοι έχουν κάνει διεξοδικές έρευνες και έχουν γράψει βιβλία για την αρχιτεκτονική και την ιστορία της Καστοριάς εστιάζοντας και στην εβραϊκή παρουσία, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην προβολή και τεκμηρίωση της ιστορίας της πόλης.

Περισσότερα...
 
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Μπουένος Άιρες, 15-17 Μαρτίου 2016

Από τις 15 έως και τις 17 Μαρτίου 2016 έγινε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, η Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (World Jewish Congress– WJC). Στην Ολομέλεια του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου συμμετείχαν περισσότεροι από 400 αντιπρόσωποι και παρατηρητές από 67 χώρες. Πρόεδρος εκλέχτηκε ομόφωνα, ανανεώνοντας  τη θητεία του για τρίτη διαδοχική φορά, ο Ρόναλντ Λόντερ.Ο ελληνικός εβραϊσμός εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του ΚΙΣΕ και αντιπρόεδρο του WJC κ. Μωυσή Κωνσταντίνη.

Στις 15.3.2016 πραγματοποιήθηκε επίσημο δείπνο παρουσία του Προέδρου της Αργεντινής κατά τη διάρκεια του οποίου μίλησαν και καλωσόρισαν τους Συνέδρους εκ μέρους των Εβραϊκών Οργανισμών της Αργεντινής ο κ. Αριέλ Κοέν Σαμπάν και ο κ. Ράλφ Τόμας Σάιεγκ. Ομιλία έγινε επίσης από τον πρόεδρο του WJC, ο οποίος ανέφερε πως επιλέχθηκε η Αργεντινή ως τόπος διεξαγωγής του Συνεδρίου διότι επρόκειτο να συζητηθεί μεταξύ άλλων, το ζήτημα των τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον της ισραηλινής πρεσβείας στο Μπουένος Άιρες το 1992 και του κτηρίου Εβραϊκών Οργανισμών ΑΜΙΑ (Asociación Mutual Israelita Argentina) το 1994. Και για τις δύο επιθέσεις κρίθηκαν υπεύθυνοι το Ιράν και η Χεζμπολάχ. Ο πρόεδρος του WJC, αναφερόμενος στα δύο αυτά τρομοκρατικά χτυπήματα, οι έρευνες για τα οποία αμαυρώθηκαν με σκάνδαλα τα επόμενα χρόνια, δήλωσε: «Δεν ήταν απλώς επιθέσεις κατά των Εβραίων, αλλά επιθέσεις κατά της Αργεντινής […]. Η δολοφονία του εισαγγελέα Αλμπέρτο Νιζμάν δεν ήταν απλώς επίθεση σε έναν Εβραίο νομικό. Ήταν επίθεση σε ολόκληρο το σύστημα  δικαιοσύνης της Αργεντινής».

Περισσότερα...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Από πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά (19.3.2016), πληροφορούμαστε ότι ο Αχμέτ Μετέ, θρησκευτικός παράγων στην Ξάνθη, σε ομιλία του στο χωριό Γλαύκη, τον Αύγουστο του 2014, δήλωσε τα εξής: «Κατάρα στο Ισραήλ! Διότι αυτούς τους έκαναν σαπούνια οι Γερμανοί, αλλά ο Χίτλερ βγήκε σωστός που είπε ότι τώρα θα θυμώσετε μαζί μου, αλλά μία μέρα θα δικαιωθώ για τους Εβραίους. Η κατάρα μας σ’ αυτούς τώρα και οι προσευχές μας στους αδελφούς μας».

Ένας λειτουργός μιας θρησκευτικής μειονότητας, της μουσουλμανικής, αντί να είναι κήρυκας της θρησκευτικής ειρήνης, της ανεκτικότητας και της συμφιλίωσης, γίνεται κήρυκας μίσους. Δεν είναι δικαίωμά του. Αν δεν αισθάνεται την υποχρέωση να διδάσκει τη συμφιλίωση ανάμεσα στους ανθρώπους, δεν δικαιούται πάντως να κηρύττει το μίσος. Είναι γνωστό ότι ο αντισημιτισμός, που φτάνει μέχρι την εξύμνηση του Nαζισμού και του Χίτλερ, ανθεί σε ισλαμιστικά καθεστώτα. Θα έπρεπε, ωστόσο, ο θρησκευτικός παράγων της Ξάνθης να γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο στην Ελλάδα δεν είναι ανεκτό. Κι αν δεν το γνωρίζει ο ίδιος, θα έπρεπε να φροντίσουμε ως κοινωνία και πολιτεία να του το μάθουμε. Από τη μεριά μας πάντως, ως  Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, θα επαγρυπνούμε πάντοτε εναντίον κάθε ρητορικής αντισημιτικού μίσους από οπουδήποτε κι αν προέρχεται.

Αθήνα, 28.3.2016

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Περισσότερα...
 
Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Ανακοίνωση του ΚΙΣΕ για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες και την Κωνσταντινούπολη

Το Σάββατο, 19.3.2016, ένα ακόμη τρομοκρατικό χτύπημα έπληξε το κέντρο της Κωνσταντινούπολης, προκαλώντας τον θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων. Ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης βρίσκονταν και τρεις Ισραηλινοί τουρίστες. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος δεν θα κουραστεί να εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την τρομοκρατική βία απ’ οπουδήποτε και αν αυτή προέρχεται. Ταυτόχρονα, εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για τις αδικοχαμένες ανθρώπινες ζωές. Οι οικογένειες των θυμάτων, καθώς και των τριών Ισραηλινών ας δεχτούν τα θερμά συλλυπητήρια και τον συμμερισμό μας στον πόνο τους.    

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της θλιβερής είδησης από την Κωνσταντινούπολη, η Ευρώπη συνταράσσεται από τη νέα πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση που έγινε σήμερα, 22.3.2016, στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών. Ο κύκλος του αίματος δεν φαίνεται να έχει τελειωμό.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae