Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2223 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inKIS - Greek Version
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ Χ.Α. PDF Εκτύπωση E-mail

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ (WJC)TWEET WJCΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC) χαιρετίζει τη σημερινή απόφαση Ελληνικού δικαστηρίου να καταδικάσει την ηγεσία του εθνικού πολιτικού κόμματος της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Το δικαστήριο επίσης καταδίκασε ένα μέλος του κόμματος για ανθρωποκτονία με δόλο, καθώς και άλλους 15 για συνωμοσία στην υπόθεση. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

TWEET DAVID HARRIS, CEO AMERICAN JEWISH COMMITTEE: "Χαιρετίζουμε την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου την οποία αναμέναμε αρκετό καιρό.  Η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή χαρακτηρίστηκε εγκληματική οργάνωση. Οι αρχηγοί της οδηγούνται στη φυλακή. Ως στόχος της Χ.Α., γνωρίζω κάτι για τις μεθόδους της. Η δικαιοσύνη επικράτησε στην #Ελλάδα".

TWEET AJC GLOBAL: "Μια ιστορική απόφαση στην Ελλάδα. Κατά τις τελευταίες εκλογές, ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε το κόμμα της Χρυσής Αυγής και δεν εξελέγη στο Κοινοβούλιο. Σήμερα το δικαστήριο χαρακτηρίζει τη Χ.Α. εγκληματική οργάνωση. Μπράβο στην Ελλάδα και στον λαό της!". 

TWEET Anti-DEFAMATION LEAGUE (ADL): "Χαιρετίζουμε την καταδικαστική απόφαση για την ηγεσία του Ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος Χ.Α. για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και για τη δολοφονία αριστερού ακτιβιστή από μέλος της. Αυτή στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι το μίσος δεν είναι ανεκτό".  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ  ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ (EJC): Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου (EJC) Δρ. Μοσέ Κάντορ  καλωσόρισε την απόφαση-ορόσημο του Ελληνικού δικαστηρίου με την οποία το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζεται εγκληματική οργάνωση και  κήρυξε ενόχους για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης τα ηγετικά στελέχη της. «Πρόκειται για μια καλοδεχούμενη, όσο και σημαντική απόφαση που επιτέλους λέει τα πράγματα με τ' όνομά τους, ότι δηλαδή νεοναζί όπως αυτοί της Χ.Α. είναι εγκληματίες, απλά και ξεκάθαρα», δήλωσε ο Δρ. Κάντορ. Ευελπιστούμε ότι και άλλα έθνη, που επιτρέπουν σε παρόμοια νεοναζιστικά κόμματα να συμμετέχουν σε εκλογές και να καταλαμβάνουν έδρες σε κοινοβούλια, θα κηρύξουν παρομοίως εκτός νόμου κόμματα που προωθούν ρατσιστικές και μισαλλόδοξες ιδεολογίες". ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 7.10.2020, ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ Δαυίδ Σαλτιέλ συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ με τον οποίο συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο Αμερικανός πρέσβης έγραψε: «Είμαι ευχαριστημένος που συναντώ τον φίλο μου Δαυίδ Σαλτιέλ, πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος για να συζητήσουμε πολλά θέματα, συμπεριλαμβανομένης και της αποτρόπαιας αντισημιτικής επίθεσης. Δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε την επίσκεψη του Αμερικανού Υπουγού Εξωτερικών Μαϊκ Πομπέο για να ενδυναμωθεί η υποστήριξή μας στη θρησκευτική ελευθερία στην Ελλάδα».

 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΙΚΤΩΡΑ ΕΛΙΕΖΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Στην Εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» στις 7.10.2020 δημοσιεύτηκε η ακόλουθη συνέντευξη του κ. Βίκτωρ Ι. Ελιέζερ στην Μαργαρίτα Πουρνάρα σχετικά με το βανδαλισμό του εβραϊκού νεκροταφείου Αθηνών.  

Βίκτωρ Ελιέζερ: Ο αντισημιτισμός ξεκινά εναντίον των Εβραίων, αλλά δεν σταματά εκεί

Ο βανδαλισμός του εβραϊκού νεκροταφείου της Νίκαιας με ναζιστικά συνθήματα έρχεται να προστεθεί σε μία αλυσίδα αντίστοιχων πράξεων σε όλη την επικράτεια: από τα Χανιά και την Καβάλα μέχρι τη Λάρισα και τη Ρόδο, βλέπουμε τα τελευταία χρόνια μνημεία, συναγωγές και νεκροταφεία του ελληνικού εβραϊσμού να γίνονται στόχος ακραίων στοιχείων. Εν αναμονή της σημερινής απόφασης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, είναι λογικό να αναρωτιέται κανείς αν συμβάντα όπως αυτά έχουν κάποια σχέση με τη δίκη. Κυρίως, να αναρωτιέται πού οδηγεί η ρητορική του μίσους, που κάθε τόσο κάνει την εμφάνισή της.

«Αν με ρωτούσαν αν η Ελλάδα είναι μια χώρα αντισημιτική, θα απαντούσα με βεβαιότητα όχι. Οι Ελληνες Εβραίοι, ειδικά από τη Μεταπολίτευση και μετά, ζουν σε καθεστώς ισονομίας, ελευθερίας και ισοτιμίας», λέει στη στήλη ο δημοσιογράφος και γενικός γραμματέας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Βίκτωρ Ελιέζερ (φωτ.). «Αν, όμως, η ερώτηση αφορά την παρουσία κρουσμάτων αντισημιτισμού στη χώρα, η απάντηση είναι διαφορετική. Ευτυχώς, μέχρι σήμερα, η ρητορική του μίσους δεν έχει οδηγήσει σε απειλές ανθρώπινης ζωής, όπως βλέπουμε να συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Σας θυμίζω την πρόσφατη επίθεση στη συναγωγή του Αμβούργου, την οποία καταδίκασε η καγκελάριος Μέρκελ. Ο αντισημιτισμός ξεκινά εναντίον των Εβραίων, αλλά δεν σταματά σε αυτούς. Αφορά, λοιπόν, ολόκληρη την κοινωνία, που θέλει να διαφυλάξει τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

Περισσότερα...
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 6.10.20, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος Δαυίδ Σαλτιέλ, είχε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, κατά την οποία ενημερώθηκε και συζήτησε για τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τη διαχείριση της Covid-19, με έμφαση στη λειτουργία των εβραϊκών σχολείων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος. Ο Πρόεδρος του ΚΙΣΕ εξέφρασε την πρόθεση δωρεάς rapid test για διανομή σε σχολεία της χώρας.

Παράλληλα, ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τον βανδαλισμό του εβραϊκού νεκροταφείου στην Αθήνα, τονίζοντας ότι η γνώση και η μόρφωση είναι το καλύτερο όπλο κατά του φανατισμού. Ο κ. Σαλτιέλ ευχαρίστησε τον κ. Κικίλια και επισήμανε ότι ο πόλεμος κατά του ρατσισμού πρέπει να είναι συνεχής.

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΟ ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΣΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Οι οπαδοί των νεοναζιστικών μορφωμάτων ξανακτυπούν και υπενθυμίζουν το μίσος τους εναντίον των Εβραίων.

Νέο-ναζί βανδάλισαν τους εξωτερικούς τοίχους του Εβραϊκού νεκροταφείου στην Αθήνα με συνθήματα που χρησιμοποίησαν οι ίδιοι οι ναζί πριν από 80 χρόνια για να εκτοπίσουν εκατομμύρια Εβραίους από τις εστίες τους και να εξοντώσουν 6.000.000 στους θαλάμους αερίων, ανάμεσά τους 60.000 Έλληνες Εβραίους.

Χαιρετίζουμε την άμεση αντίδραση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος ενεργοποίησε τις υπηρεσίες του Δήμου που διέγραψαν τα επαίσχυντα συνθήματα.

Ο ναζισμός δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας γιατί ακριβώς προάγει τη κατάλυσή της και την επιβολή της ολοκληρωτικής παραβίασης κάθε ανθρωπίνου δικαιώματος. Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι η Ελληνική πολιτεία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη των δραστών και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη.  

Δεν θα τους φοβηθούμε. Μηδενική ανοχή στο Ναζισμό.

Όλοι μαζί, πολίτες ανεξαρτήτως θρησκεύματος, διωκτικές αρχές και Δικαιοσύνη, οφείλουμε να επαγρυπνούμε για να μην επιτρέψουμε την επανάληψη των εγκλημάτων του ναζισμού κατά της ανθρωπότητας. Ο αντισημιτισμός, είναι στη ρίζα του «απόλυτου κακού» που εκφράζει ο ναζισμός. Ξεκινάει εναντίον των Εβραίων, αλλά δεν σταματάει στους Εβραίους.

Ο αντισημιτισμός πλήττει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία η Ευρώπη οφείλει να θωρακίσει με συγκεκριμένα μέτρα τόσο στο επίπεδο της Δικαιοσύνης, όσο και στο επίπεδο της εκπαίδευσης

Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2020

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae