Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4822 επισκέπτες και 2 μέλη συνδεδεμένους

Log inΤΟ ΚΙΣΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΧΕΝΤΕΡΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ PDF Εκτύπωση E-mail

Το νέο τρομοκρατικό χτύπημα της οργάνωσης του «Ισλαμικού Κράτους» στην πόλη Χεντέρα του Βόρειου Ισραήλ, λίγες μόνον ημέρες μετά την αιματηρή επίθεση στην Μπερσέβα, καταδεικνύει την έξαρση του θρησκευτικού φανατισμού και του μίσους κατά των Εβραίων την ίδια ημέρα μιας ιστορικής συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του Ισραήλ, της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Μπαχρέϊν και του Μαρόκου.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος καταδικάζει για μία ακόμη φορά τον ισλαμικό εξτρεμισμό και την τρομοκρατία με θύματα αθώους πολίτες. Ο φανατισμός -απ΄όπου κι αν προέρχεται- με πρόσχημα τις σκοπίμως διαστρεβλωμένες θρησκευτικές επιταγές, τροφοδοτεί το μίσος, οπλίζει τα χέρια των δολοφόνων και αναζωπυρώνει τον κύκλο αίματος, υπονομεύοντας κάθε προοπτική ειρήνης και ευημερίας στην περιοχή.

Αθήνα, 29.3.2022

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Περισσότερα...
 
ΚΑΣΤΟΡΙΑ: ΑΓΝΩΣΤΟΣ «ΘΗΣΑΥΡΟΣ» ΞΥΠΝΑ ΜΝΗΜΕΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Του Σπυρίδωνα Αναγνώστου

Το κτήμα του αγαπημένου θείου Φίλιππου Κοσμά (Μπαρμπατσούλη), που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη της Καστοριάς, επισκέφθηκα πριν από λίγες εβδομάδες. Είχα τον λόγο μου. Είμαστε οι διαχειριστές της ακίνητης περιουσίας του στην πόλη από το 1996 που απεβίωσε ο ίδιος. Υπήρχε ενδιαφερόμενος για να χρησιμοποιήσει την αγροτική αυτή έκταση, μέσα στην οποία υπάρχει ένα σπίτι 60 τετραγωνικών που λειτουργούσε σαν αποθήκη.

Μέσα στο σπίτι, στάχτες, βαμβάκι από διαλυμένα μαξιλάρια, πέτρες, χώμα. Αποτέλεσμα των διαρρήξεων και του χρόνου. Το πάτωμα με δυσκολία φαίνεται. Κατά την έξοδο πατάω ένα κομμάτι λαμαρίνα και κάνει δυνατό θόρυβο. Πουλιά τρομάζουν και βγαίνουν από το τζάκι… Οι πόρτες και τα παράθυρα είναι άλλωστε κατεστραμμένα. Λίγα μέτρα πιο πέρα, και ενώ κατευθυνόμασταν στην έξοδο, αποφασίζω να γυρίσω πίσω. Η σκέψη μου, στη λαμαρίνα… Ισως να ήταν κάποια παλιά πινακίδα από το γουναράδικο του θείου, σκέφθηκα.

Περισσότερα...
 
Η ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Τις πρώτες επισκέψεις οργανωμένων εκδρομέων από κάθε γωνιά του πλανήτη, πάντα με βάση τα πρωτόκολλα που ισχύουν για την πανδημία, αναμένεται να δεχθεί η ανακαινισμένη Εβραϊκή Συναγωγή των Τρικάλων, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών που ανέδειξαν το καλαίσθητο πέτρινο κτίριό της. Όπως τονίζει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων κ. Ιακώβ Βενουζίου, οι προτάσεις από γραφεία ταξιδιών, για επισκέψεις στην Συναγωγή είναι πολλές, και αναμένεται να αυξηθούν όταν υποχωρήσει η πανδημία. Παράλληλα η εκπαιδευτική Κοινότητα της πόλης των Τρικάλων έχει αγκαλιάσει μέχρι τώρα τη νέα Συναγωγή, καθώς έχουν πραγματοποιηθεί μαζικές επισκέψεις μαθητών και εκπαιδευτικών, όπου γίνεται ενημέρωση για την τοπική εβραϊκή κοινότητα.

Περισσότερα...
 
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΒΙΚΤΩΡ ΙΣ. ΕΛΙΕΖΕΡ: «Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟΥ ΝΕΓΚΕΒ ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟ» PDF Εκτύπωση E-mail

Η τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου σηματοδοτήθηκε από την ιστορική συνάντηση στην έρημο του Νέγκεβ στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί εξωτερικών του Ισραήλ, της Αιγύπτου, του Μπαχρέιν, του Μαρόκο και των Αραβικών Εμιράτων. Την ίδια ακριβώς εβδομάδα, έχασαν τη ζωή τους 11 Ισραηλινοί μετά από ένοπλες επιθέσεις Αράβων εξτρεμιστών. Τα δύο αυτά γεγονότα – η συνάντηση του Νέγκεβ και οι τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα στο Ισραήλ – αναδεικνύουν σημαντικές εξελίξεις στην περιοχή.

Η πρώτη εξέλιξη σχετίζεται με τη δυναμική εξάπλωση του ισλαμικού φανατισμού από τους Παλαιστινιακούς πυρήνες της Δυτικής Όχθης σε Αραβικούς θύλακες μέσα στο Ισραήλ. Έτσι λοιπόν διαπιστώθηκε ότι μέλη του Ισλαμικού Κράτους που ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Χεντέρα και στην Μπερσέβα ήταν Ισραηλινοί Άραβες. Το γεγονός αυτό οξύνει ακόμη περισσότερο τις ήδη διαταραγμένες σχέσεις Εβραίων και Αράβων μέσα στο ίδιο το κράτος του Ισραήλ, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της νέας κυβέρνησης στην οποία μετέχει και το αραβικό κόμμα Ράαμ. Η πολιτική της «οικονομικής ευημερίας» που εφαρμόζει το Ισραήλ τα τελευταία χρόνια στη Δυτική όχθη του Ιορδάνη, δηλαδή στα εδάφη που ελέγχει η Παλαιστινιακή Αρχή, μπορεί να έχει σηκώσει ανάχωμα απέναντι σε μια γενικευμένη λαϊκή εξέγερση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποκλείσει τα «μεμονωμένα κτυπήματα», που όπως αποδείχθηκε την τελευταία βδομάδα του Μαρτίου, μπορούν να σκορπίζουν το θάνατο ακόμη και μέσα σε μεγάλα αστικά κέντρα του Ισραήλ.

Περισσότερα...
 
ΒΙΒΛΙΟ ΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ: «Moonshot: Η απίστευτη κούρσα της Pfizer για τη δημιουργία του εμβολίου» PDF Εκτύπωση E-mail

Σαν ένα θρίλερ που κόβει την ανάσα αλλά με αίσιο τέλος περιγράφει λεπτό προς λεπτό ο πρόεδρος και CEO της Pfizer, δρ Αλμπερτ Μπουρλά, την απίστευτη κούρσα της Pfizer για τη δημιουργία του εμβολίου στο αυτοβιογραφικό βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Moonshot» (από τις εκδόσεις Ψυχογιός, σε μετάφραση Δημήτρη Δουλγερίδη) εξηγώντας αναλυτικά πώς ο ίδιος και οι συνεργάτες του έκαναν τα αδύνατα δυνατά όχι μόνο για να δημιουργήσουν, αλλά και να παραγάγουν το μοναδικό όπλο κατά της επέλασης του COVID-19.

Με ειλικρίνεια, θάρρος και πολλές αποκαλύψεις για τις αδιανόητες δυσκολίες που ενέσκηψαν στην πορεία, ο Ελληνοεβραίος διευθύνων σύμβουλος της Pfizer συνδέει την αδύνατη αυτή αποστολή -έχοντας κωδικούς εμπνευσμένους από το «Star Trek!»- με την προσωπική του οικογενειακή πορεία. Το βιβλίο του Μπουρλά δεν είναι μόνο ένα χρονικό μιας αδιανόητης νίκης της επιστήμης, αλλά και μια απόδειξη για το πώς με την ευφυΐα, τη συνεργασία και την αποφασιστικότητα ξεπερνιούνται σοβαρά τεχνικά, διπλωματικά, ακόμα και σοβαρά πολιτικά ζητήματα που προέκυψαν στην πορεία.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae