Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5292 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inMHNYMA TOY ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ EJC ΜΟΣΕ ΚΑΝΤΟΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Μπορεί οι Κοινότητές μας ανά την Ευρώπη  να έχουν, τύποις, κλείσει τις πόρτες τους και εκδηλώσεις να έχουν ακυρωθεί, αλλά ποτέ πριν οι Κοινότητες αυτές δεν ήταν τόσο ανοιχτές όσο τώρα. Εθελοντές βοηθούν με τα ψώνια και καλύπτουν τις βασικές ανάγκες καθημερινότητας εκείνων που δεν μπορούν να βγουν έξω και ανήκουν στις πιο απειλούμενες ομάδες. Οι κοινοτικοί και θρησκευτικοί λειτουργοί μας παρέχουν βοήθεια διατηρώντας σε λειτουργία τις δομές που όλοι έχουμε ανάγκη σε δύσκολες περιόδους. Τα μέλη των Κοινοτήτων μας επικοινωνούν με φίλους και γείτονες. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ποτέ πριν δεν είχαν χρησιμοποιηθεί με τόσο θετικό τρόπο. Τα τελευταία χρόνια έχουμε συμβάλλει στη δημιουργία ενός αξιόπιστου δικτύου Κέντρων Διαχείρισης Κρίσεων, που σήμερα προσφέρει ουσιαστική βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη. Υπάρχει μια διάχυτη ζεστασιά και γενναιοδωρία στις Κοινότητές μας και είμαστε περήφανοι για αυτό. Θα μας στηρίξει στη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου και θα μας βοηθήσει να ανασυγκροτηθούμε και να γιορτάσουμε όταν τελειώσει αυτό, και σίγουρα θα περάσει.

Περισσότερα...
 
ΘΕΛΗΣΗ κι ΕΠΙΜΟΝΗ: ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΟΥ! PDF Εκτύπωση E-mail

Εν μέσω αυστηρών μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας στο Ισραήλ, ο πρωταθλητής μαραθωνοδρόμος Gazcho Fanta, κάτοχος του ισραηλινού ρεκόρ στα 50 χλμ., αποφάσισε να συνεχίσει τις προπονήσεις του τρέχοντας … στο σαλόνι του σπιτιού του!

Κάλυψε απόσταση 42 χιλιομέτρων σε 3 ώρες 50’ και 14’’, κάνοντας τον γύρο του σαλονιού του 5.349 φορές, με μέση ταχύτητα 5.27’ ανά χιλιόμετρο.  

Ένα αισιόδοξο μήνυμα για τη θέληση και την εφευρετικότητα ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Πηγή: Ιστότοπος JNS, 26.3.20

 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΥΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Αγαπητοί μας ομόθρησκοι,

Η ανθρωπότητα βιώνει μια από τις πλέον δύσκολες περιόδους μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με χιλιάδες νεκρούς, θύματα του κορονοϊού Covid-19, και εκατομμύρια ανθρώπους να μένουν περιορισμένοι στα σπίτια τους και να εφαρμόζουν τα μέτρα προφύλαξης που επιβάλλονται από την επιστημονική κοινότητα.

Pikouach Nefesh”, είναι ο «έλεγχος, η διάσωση της ζωής», που υιοθετεί ως ανώτατη αξία η Εβραϊκή θρησκεία και υπερισχύει κάθε άλλης εντολής. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι ο ίδιος ο Αρχιραβίνος του Ισραήλ έκδωσε και σχετική ερμηνευτική απόφαση ότι οι οδηγίες προφύλαξης και προστασίας του υπουργείου υγείας πρέπει να εφαρμόζονται από όλους γιατί ακριβώς υπηρετούν την αξία της φράσης “Pikouach Nefesh”.

Εμείς, στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, από την πρώτη κιόλας μέρα που ο ιός κτύπησε την πόρτα της χώρας μας, στις 27 Φεβρουαρίου, αποφασίσαμε το κλείσιμο των συναγωγών στη Βέροια, στα Χανιά και στη Ρόδο και εκδώσαμε σχετική εγκύκλιο συστήνοντας σε όλες τις Ισραηλιτικές Κοινότητες να κλείσουν τις συναγωγές και τα Κοινοτικά κέντρα. Τόσο το ΚΙΣΕ όσο και οι Κοινότητες ανέβαλλαν όλες τις κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Ταυτόχρονα, όμως, και με την υποστήριξη της Διοικητικής Υπηρεσίας του ΚΙΣΕ, βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις Κοινότητές μας όσο και με τους διεθνείς εβραϊκούς οργανισμούς ώστε με ενότητα και αλληλεγγύη να αντιμετωπίσουμε τον επιθετικό αυτό ιό και τις επώδυνες συνέπειες που ενδεχομένως θα διαταράξουν την ευημερία των ευπαθών ομάδων.  

Περισσότερα...
 
ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Στη μάχη ευαισθητοποίησης και κοινωνικής ευθύνης για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού έχουν στρατευθεί και διάσημοι Εβραίοι κωμικοί. Χαρακτηριστικό το βίντεο που ανέβασε στο twitter o συγγραφέας Μαξ Μπρουκς, μαζί με τον πατέρα του, τον διάσημο κωμικό Μελ Μπρουκς.  Με ένα τζάμι ανάμεσά τους, για να τους χωρίζει και να επισημαίνει η σημασία της κοινωνικής απόστασης, ο Μαξ λέει: «Είμαι ο Μαξ Μπρουκς και είμαι 47 ετών. Αυτός είναι ο πατέρας μου, ο Μελ Μπρουκς, και είναι 93. Αν αρρωστήσω από κορωνοϊό, πιθανόν να γίνω καλά, αλλά αν κολλήσω τον πατέρα μου πιθανόν εκείνος να κολλήσει τον Κάρλ Ράϊνερ και εκείνος τον Ντικ Βαν Ντάϊκ και πριν καλά καλά το καταλάβω θα έχω ξεκληρίσει μια ολόκληρη γενιά θρυλικών κωμικών!!!», και συνεχίζει με συμβουλές πρόληψης. Δείτε εδώ το βίντεο.

Πηγή: twitter

 
ΟΙ TIMES ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΑΟΥΣΒΙΤΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Δημοσίευμα των TIMES του Λονδίνου (11.3.2020), με τίτλο Erdogan condemned by Jewish leaders over Greece ‘Nazi” slur («Καταδικάζεται ο Ερντογάν από Εβραίους ηγέτες για τη συκοφαντία της Ελλάδας ‘Ναζί’»), κάνει εκτενή αναφορά στην  αντίδραση του ΚΙΣΕ –μέσω της ανακοίνωσης της 9.3.2020-  για τους προκλητικούς παραλληλισμούς του Έβρου με το Άουσβιτς και της πολιτικής της Ελλάδας με τους Ναζί από πλευράς Τούρκων αξιωματούχων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο άρθρο των TIMES: Η Ελληνική Κυβέρνηση είχε την υποστήριξη εβραϊκών ομάδων που καταδίκασαν τον Πρόεδρο Ερντογάν μετά τη σύγκριση της χώρας με τους Ναζί σχετικά με τη μεταχείριση των προσφύγων. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος δήλωσε ότι τα σχόλιά του ήταν μέρος «μιας άθλιας και χυδαίας επιχείρησης παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού της παγκόσμιας κοινής γνώμης από την εκμετάλλευση αθώων ανθρώπων με στόχο το πολιτικό κέρδος».

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae