Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2500 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΤΟ ΚΙΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝ ΛΕΠΕΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Δελτίο Τύπου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου της Γαλλίας (CRIF) για τις δηλώσεις της προέδρου του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν σχετικά με την «Επιχείρηση Βελ ντ' Ιβ» για την μαζική συγκέντρωση Γάλλων Εβραίων στο Χειμερινό Ποδηλατοδρόμιο του Παρισιού το 1942 και τον εκτοπισμό τους στα στρατόπεδα εξόντωσης: αναθεωρητικές δηλώσεις που αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο του Εθνικού Μετώπου.

CRIF, 10.4.2017: «Μετά από τις δηλώσεις της Μαρίν Λεπέν με τις οποίες αρνείται την ευθύνη της Γαλλίας στην «Επιχείρηση Βελ ντ' Ιβ», το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Γαλλίας (CRIF)καταγγέλει τις αναθεωρητικές απόψεις που αποκαλύπτουν το αληθινό πρόσωπο του Εθνικού Μετώπου.

Με αυτές τις δηλώσεις, η Μαρίν Λεπέν εγγράφεται στην παράδοση των συνεργατών και δωσιλόγων της κυβέρνησης του Βισύ στην οποία ανήκει ο πατέρας της και οι ιδρυτές του Εθνικού Μετώπου. Οι δηλώσεις της Μαρίν Λεπέν αποτελούν προσβολή για τη Γαλλία, που τιμήθηκε το 1996 για το γεγονός ότι αναγνώρισε την ευθύνη της στον εκτοπισμό των Εβραίων της Γαλλίας και αντιμετώπισε κατάματα την ιστορία της, χωρίς επιλεκτική μνήμη.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Γαλλίας υπενθυμίζει ότι η «Επιχείρηση Βελ ντ' Ιβ» οργανώθηκε από τον Ρενέ Μπουσκέμ, γενικό γραμματέα της αστυνομίας του Βισύ, με την συμμετοχή 4.500 Γάλλων αστυνομικών και χωροφυλάκων, οι οποίοι στις 16 και 17 Ιουλίου 1942 συνέλαβαν πάνω από 13.000 Εβραίους, εκ των οποίων 4.000 παιδιά, στο Παρίσι και στα περίχωρά του.

Το CRIF θεωρεί ότι με τις δηλώσεις αυτές, η Μαρίν Λεπέν δείχνει σε όσους αμφέβαλαν γι’ αυτό, ότι τοποθετεί το Εθνικό Μέτωπο εκτός του πεδίου της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Γαλλίας υπενθυμίζει την διαρκή παρουσία στο πλευρό της Μαρίν Λε Πεν διαφόρων νεοναζί όπως ο Φρεντερίκ Σατιγιόν.

Το CRIF καλεί τους Γάλλους να καταψηφίσουν το Εθνικό Μέτωπο στις κάλπες της 23ης Απριλίου και της 7ης Μαΐου».

Πηγή: CRIF

Περισσότερα...
 
ΤΟ ΚΙΣΕ ΘΡΗΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΙ ΒΙΖΕΛ PDF Εκτύπωση E-mail

Η διεθνής εβραϊκή κοινότητα είναι σήμερα φτωχότερη, καθώς έχασε ένα σημαντικό μέλος της. Το περασμένο Σάββατο, 2.7.2016, o Elie Wiesel έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, και ο θάνατός του γέμισε τις καρδιές όλων μας με θλίψη και συγκίνηση.

Ο Elie Wiesel γεννήθηκε το 1928 σε μια μικρή πόλη των Καρπαθίων. Μικρό παιδί θα ζήσει τη φρίκη των στρατοπέδων εξόντωσης, όπου θα χάσει τα περισσότερα μέλη της οικογένειάς του. Σε ηλικία 30 χρόνων θα αποτυπώσει τη φρίκη αυτή στο συγκλονιστικό βιβλίο του H Nυxτα (1958). Θα αφιερώσει έκτοτε όλη τη ζωή του στον αγώνα κατά της λήθης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Το συγγραφικό του έργο είναι τεράστιο και αφορά στο σύνολό του την ιστορική τραγωδία του εβραϊσμού.  Για το πλούσιο αυτό έργο και τη δράση του τιμήθηκε το 1986 με το Νόμπελ Ειρήνης.

Ο μεγαλύτερος φόβος του ήταν πάντοτε η λήθη και η αδιαφορία των ανθρώπων. «Ας είναι η θύμησή σου δικαίωση και τιμή, εμπόδιο στο χθεσινό εχθρό να σκοτώσει τα θύματά του με δεύτερο θάνατο – τη λήθη», γράφει για τα θύματα του Ναζισμού και καλεί τον διαβάτη να μην ξεχάσει τις 6 εκατομμύρια ψυχές που εξοντώθηκαν επειδή ήταν Εβραίοι. Τα συγκλονιστικά του αυτά λόγια κοσμούν το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος θεωρεί χρέος του να μην αφήσει του φόβους του Elie Wiesel να πραγματοποιηθούν. Με όλες μας τις δυνάμεις οφείλουμε να διατηρούμε πάντοτε ζωντανή τη μνήμη των θυμάτων, αποτίοντας έτσι ελάχιστο φόρο τιμής στη φρίκη που βίωσαν.

Αθήνα, 4 Ιουλίου 2016

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae