Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4379 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΕΜΙΝΑΡΙΟ του CENTROPA ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 15 & 16 Δεκεμβρίου 2019, έγινε στη Θεσσαλονίκη εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα «Διδάσκοντας την πολυπολιτισμική ελληνική ιστορία του 20ου αιώνα μέσα από αφηγήσεις εβραϊκών οικογενειών, προωθώντας τη διαθρησκειακή ανεκτικότητα στα Βαλκάνια», που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό CENTROPA για τη διατήρηση της εβραϊκής μνήμης, σε συνεργασία με το ΚΙΣΕ, την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για τα εβραϊκά νεκροταφεία ESJF, το Ίδρυμα Κονραντ-Αντενάουερ και την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στις εργασίες του Σεμιναρίου συμμετείχαν περίπου 40 εκπαιδευτικοί και δάσκαλοι του Εβραϊκού Σχολείου της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης. Παρουσιάστηκαν εισηγήσεις Καθηγητών, μεταξύ των οποίων του Γιώργου Αντωνίου για τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος και της εβραϊκής ιστορίας και της Ελένης Χοντολίδου, για το πώς τα ιστορικά και βιογραφικά στοιχεία των επιγραφών στα εβραϊκά μνήματα μπορούν να συμβάλουν στην εκπαίδευση των μαθητών.

Επίσης έγινε ενημέρωση για τις εκπαιδευτικές δράσεις του Οργανισμού Centropa και προβολή των ντοκιμαντέρ «Ένα βιβλιοπωλείο σε έξι κεφάλαια» για το ιστορικό βιβλιοπωλείο Μόλχο της Θεσσαλονίκης, «Επιβίωση στο Σεράγεβο» για το πώς μια παλιά Συναγωγή μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο ελπίδας για τον καθένα και «Τρεις υποσχέσεις», για την ιστορία διάσωσης δύο εβραίων κοριτσιών στο Βελιγράδι από Καθολικό ιερέα.  Μετά τις προβολές ακολούθησε συζήτηση για το πώς μπορούν να αναπτυχθούν στις σχολικές τάξεις μαθήματα βασισμένα στα παραπάνω ντοκιμαντέρ.

Περισσότερα...
 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ SACC του EJC ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 27.9.2018, έγινε στην Αθήνα ένα υψηλού επιπέδου Σεμινάριο για θέματα διαχείρισης κρίσεων με τίτλο «Ασφάλεια και Ανεκτικότητα της Κοινωνίας κατά τον 21ο αιώνα: Νέες προκλήσεις» το οποίο διοργανώθηκε από το Κέντρο Ασφάλειας και Διαχείρισης Κρίσεων του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου (SACC by EJC) και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος. Στο Σεμινάριο συμμετείχαν Έλληνες αξιωματούχοι μεταξύ των οποίων διπλωμάτες, βουλευτές, μέλη της Πολιτικής Προστασίας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, οι οποίοι μελέτησαν και ανέλυσαν τις δραματικές επιπτώσεις των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν την Αττική.     

Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών Μελετών (RIEAS), έγιναν ανοιχτές και σημαντικές συζητήσεις για τους τρόπους αντιμετώπισης κρίσεων ξεκινώντας από τις πρώτες αντιδράσεις, τους τρόπους επικοινωνίας, καθώς και την ανταλλαγή πληροφοριών με τις βέλτιστες πρακτικές. 

«Στόχος μας είναι να μοιραστούμε την εμπειρία, τη γνώση και τις πρακτικές μας με τον ευρύτερο κόσμο, ο οποίος αντιμετωπίζει μεγάλες κρίσεις, όπως τις  πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του EJC κ. Μοσέ Κάντορ. «Ήρθαμε επίσης για να μάθουμε, και τα διδάγματα που αντλούνται απ’ όσα συνέβησαν στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά πολύτιμα για την αντιμετώπιση εκτάκτων και κρίσιμων καταστάσεων που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο». «Ελπίζουμε ότι η συνεργασία μας με Έλληνες αξιωματούχους και ειδικούς θα διασφαλίσει ότι οι αποτελεσματικότερες πρακτικές θα γίνονται γνωστές μεταξύ μας και πέρα από αυτό θα μπορούν να αξιοποιηθούν για να σωθούν αμέτρητες ζωές ανθρώπων».  

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 951 952 953 954 955 956 957 958 959 960 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae