Για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, την πρόσφατη συνάντηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Τραμπ και τα συμπεράσματά της σε σχέση με τις προοπτικές για την ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων, μίλησε ο δημοσιογράφος κ. Βίκτωρ Ισαάκ Ελιέζερ, σε συνέντευξή του στις 15.2.2017, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84», στην εκπομπή «Ω, τι κόσμος!» του Κώστα Ράπτη. Μεταξύ άλλων, ο Β.Ι. Ελιέζερ σχολίασε τις τάσεις της Ισραηλινής κοινωνίας προς συντηρητικότερες θέσεις ως συνέπεια της τρομοκρατίας, τονίζοντας παράλληλα τη γερά θεμελιωμένη λειτουργία της δικαιοσύνης και του κράτους Δικαίου, που στο Ισραήλ «δεν παρασύρεται από κραυγές φανατικών». Ακούστε την εκπομπή εδώ (συνέντευξη Β.Ι. Ελιέζερ από λεπτό 31,34 έως 43,10’). |
|
Για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τον αντισημιτισμό μίλησε ο δημοσιογράφος κ. Βίκτωρ Ισαάκ Ελιέζερ, σε συνέντευξή του στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων στις 16.5.2021 στην εκπομπή «ό,τι πεις εσύ» του Γιώργου Γκόντζου.
Ακολούθως δημοσιεύουμε άρθρο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του σταθμού www.dimotikoradiofono.gr με αποσπάσματα από τη συνέντευξη.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ
«Προσωπικά δεν χάνω την ελπίδα ότι τελικά, στο τέλος του δρόμου, η λύση θα βρεθεί. Αρκεί να επικρατήσουν οι φωνές της μετριοπάθειας και στις δύο πλευρές και να αποφορτιστούν οι κοινωνίες από το μίσος το οποίο τρέφεται και αναπτύσσεται μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό χρειάζεται βούληση. Από την πλευρά των Παλαιστινίων της Δυτικής Όχθης υπάρχει και καταβάλλονται προσπάθειες από τον Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ευτυχώς θα έλεγα, προς αυτή την κατεύθυνση. Δυστυχώς όμως η Χαμάς και η Τζιχάντ ακόμη επιδιώκουν την εξαφάνιση του Εβραϊκού κράτους από τον παγκόσμιο χάρτη. Και υπό αυτές τις συνθήκες αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός. Δεν μπορεί να συμβιβαστείς με αυτόν που θέλει να σε σκοτώσει, να σου αφαιρέσει τη ζωή. Μπορείς να συμβιβαστείς και να καταλήξεις σε εδαφικό συμβιβασμό με αυτόν που θέλει να συμβιώσει μαζί σου. Όχι μέσα από μια ιστορία αγάπης, αλλά μέσα από μια καλή γειτνίαση, όπως θα έλεγε και ο Άμος Οζ».
|
Περισσότερα...
|
|
|
|
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1011 1012 1013 1014 1015 1016 1017 1018 1019 1020 Επόμενο > Τέλος >>
|
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL |