Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5234 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΥΜΜΕΤΟΧΗ TOY TAMIA ΚΙΣΕ ΣΤΟ 1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΒΡΑΙΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ PDF Εκτύπωση E-mail

Το 1ο Συνέδριο των Ηγετών των Εβραϊκών Κοινοτήτων της Ευρώπης διεξήχθη στην Ιερουσαλήμ, από τις 15 έως τις 17 Ιανουαρίου 2023. Τον Ελληνικό Εβραϊσμό εκπροσώπησε το μέλος του Προεδρείου και Ταμίας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος Δανιήλ Μπεναρδούτ.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 29 εβραϊκές Κοινότητες. Οι συζητήσεις αφορούσαν τα θέματα του αντισημιτισμού και τις σχέσεις των εβραίων της Διασποράς με το Ισραήλ. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών και να ενημερωθούν για τις ενέργειες του Ισραήλ για την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού, τη γεωπολιτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τις εξελίξεις στην περιοχή μετά τις «Συμφωνίες του Αβραάμ» μεταξύ του Ισραήλ και Αραβικών κρατών.

Τους σύνεδρους υποδέχθηκε, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζοκ και τους επανέλαβε το διαρκές προσωπικό ενδιαφέρον του για τους εβραίους της Διασποράς και τις Κοινότητές τους.

Πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση με τον Υπουργό για θέματα της Διασποράς και Κοινωνικής Ισότητας, της νέας Κυβέρνησης του Ισραήλ, Αμιχάϊ Τσίκλι.

 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ, ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες στην ιστορία της προάσπισης της μνήμης του Ολοκαυτώματος έλαβε χώρα στις 19.01.2020 στις Βρυξέλλες με την υιοθέτηση από την Υπουργική Διάσκεψη της IHRA της Διακήρυξης του 2020.

Σε μία συγκινησιακά φορτισμένη συνεδρίαση, είκοσι χρόνια μετά την ιδρυτική Διακήρυξη της Στοκχόλμης, οι Υπουργοί των 34 χωρών-μελών της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στις αρχές της Στοκχόλμης και ανανέωσαν τους στόχους της Συμμαχίας μέσα από ένα εμπνευσμένο κείμενο δεκατεσσάρων σημείων.

Στη συνεδρίαση παρενέβησαν επιζώντες του Ολοκαυτώματος και ο επίτιμος Πρόεδρος της Συμμαχίας, Καθηγητής Yehuda Bauer.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε στην ιστορική διάσκεψη ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος στην παρέμβασή του περιέγραψε τα μέχρι τώρα επιτεύγματα της προσπάθειας καταπολέμησης του αντισημιτισμού στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων είναι η εξάλειψη της κοινοβουλευτικής παρουσίας της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1031 1032 1033 1034 1035 1036 1037 1038 1039 1040 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae