Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 6774 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ #WE REMEMBER του WJC PDF Εκτύπωση E-mail

Γ.Γ. ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ: Ο Γεν. Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Καλαντζής συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία #WEREMEMBER για τη διατήρηση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος, που οργανώνει το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC) στέλνοντας αυτή τη φωτογραφία και  δηλώνοντας έμπρακτα, για μία ακόμη φορά, το τί σημαίνει να ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ, και το πόσο σημαντική είναι η ΜΝΗΜΗ για την παιδεία και το μέλλον της κοινωνίας μας. Όπως είναι, άλλωστε, γνωστό το Υπουργείο Παιδείας και η Γ.Γ. Θρησκευμάτων έχουν μακρά και πρωτοποριακή δράση -μέσα και από τις συνεργασίες τους με το ΕΜΕ και το Γιαντ Βασέμ- στα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ιστορία του Ολοκαυτώματος. To WJC καλωσόρισε τη συμμετοχή του κ. Γ. Καλαντζή με σχετικό tweet, στο οποίο τονίζεται η σημασία της παρουσίας Ελλήνων αξιωματούχων στη φετινή εκστρατεία.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ & ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΚΙΣΕ: Η ανέγερση Μνημείου Ολοκαυτώματος στην Πρέβεζα συζητήθηκε κατά τη συνάντηση του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου και του υπεύθυνου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του Δήμου Πρέβεζας Δημήτρη Γερογιάννη με μέλη του Προεδρείου του ΚΙΣΕ, τον Α΄Αντιπρόεδρο Μάνο Αλχανάτη, τον Γεν. Γραμματέα Βίκτωρα Ισ. Ελιέζερ και τον Γεν. Ταμία Δανιήλ Μπεναρδούτ. Κατά τη συνάντηση ο δήμαρχος και τα μέλη του Προεδρειου του ΚΙΣΕ φωτογραφήθηκαν για την εκστρατεία του WJC #weremember, υποστηρίζοντας με τον τρόπο αυτό το φετινό μήνυμα «ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ».

235 Εβραίοι της Πρέβεζας -το 94% της κοινότητας- αφανίστηκαν στο Ολοκαύτωμα. 

LAUDER ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ: Οι εργαζόμενοι και οι μαθητές του  Lauder Σχολείου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών συμμετέχουν και φέτος στην καμπάνια του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC) #Weremember.

Θυμόμαστε το παρελθόν, επενδύουμε με τα παιδιά μας στο μέλλον!

- Ι.Κ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Με αυτή τη συμβολική φωτογραφία από την πλήρως ανακαινισμένη Συναγωγή Τρικάλων, ο πρόεδρος Ιάκωβος Βενουζίου και μέλη της Κοινότητας στέλνουν το δικό τους μήνυμα τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος, με την ευχή ότι η Συναγωγή των Τρικάλων σύντομα θα γεμίσει κόσμο συμβολίζοντας τη συνέχιση της εβραϊκής ζωής.

- ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Χαρακτηριστικές φωτογραφίας της φετινής καμπάνιας: Το Αυστριακό Κοινοβούλιο συμμετείχε από την πρώτη ημέρα έναρξης της εκστρατείας μνήμης με αυτή τη φωτογραφία από τη συνεδρίασή του. Η Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Βορ. Βανκούβερ συμμετείχαν μέσω διαδικτυακής σύνδεσης.

Περισσότερα...
 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ TOY TAMIA ΚΙΣΕ ΣΤΟ 1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΒΡΑΙΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ PDF Εκτύπωση E-mail

Το 1ο Συνέδριο των Ηγετών των Εβραϊκών Κοινοτήτων της Ευρώπης διεξήχθη στην Ιερουσαλήμ, από τις 15 έως τις 17 Ιανουαρίου 2023. Τον Ελληνικό Εβραϊσμό εκπροσώπησε το μέλος του Προεδρείου και Ταμίας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος Δανιήλ Μπεναρδούτ.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 29 εβραϊκές Κοινότητες. Οι συζητήσεις αφορούσαν τα θέματα του αντισημιτισμού και τις σχέσεις των εβραίων της Διασποράς με το Ισραήλ. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών και να ενημερωθούν για τις ενέργειες του Ισραήλ για την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού, τη γεωπολιτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τις εξελίξεις στην περιοχή μετά τις «Συμφωνίες του Αβραάμ» μεταξύ του Ισραήλ και Αραβικών κρατών.

Τους σύνεδρους υποδέχθηκε, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζοκ και τους επανέλαβε το διαρκές προσωπικό ενδιαφέρον του για τους εβραίους της Διασποράς και τις Κοινότητές τους.

Πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση με τον Υπουργό για θέματα της Διασποράς και Κοινωνικής Ισότητας, της νέας Κυβέρνησης του Ισραήλ, Αμιχάϊ Τσίκλι.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1031 1032 1033 1034 1035 1036 1037 1038 1039 1040 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae