Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5239 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ IHRA PDF Εκτύπωση E-mail

Η ολομέλεια του IHRA στα πλαίσια της προεδρίας του Λουξεμβούργου έλαβε χώρα στην πόλη του Λουξεμβούργου το διάστημα 2-5 Δεκεμβρίου 2019.

Ο προεδρεύων πρέσβης του Λουξεμβούργου, Georges Santer, εξέφρασε στην ολομέλεια τα συγχαρητήρια του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για την πρόσφατη απόφασή του να υιοθετήσει και τους δυο ορισμούς του IHRA, για τον αντισημιτισμό και την άρνηση και διαστρέβλωση του Ολοκαυτώματος. Τις ίδιες ευχαριστίες εξέφρασε και η πρέσβης της Γερμανίας, Michaela Kuchler, η χωρά της οποίας αναλαμβάνει την προεδρία του οργανισμού για το 2020, και η οποία ανακοίνωσε ότι ένας από τους στόχους της θα είναι να μιμηθεί το παράδειγμα της Ελλάδας και να ενθαρρύνει χώρες να υιοθετήσουν τους δυο ορισμούς. Τη θετική κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού συνεχάρησαν πρόεδροι επιτροπών και ομάδων εργασίας, καθώς και πολλοί σύνεδροι.

Ο επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπίας, Δρ. Ευστάθιος Λιάνος-Λιάντης, περιέγραψε τους βασικούς άξονες του σχεδιασμού για την ελληνική προεδρία, δίνοντας έμφαση στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού, το ρόλο των μέσων ενημέρωσης και την προάσπιση της μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Περισσότερα...
 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΒΡΑΪΣΜΟΥ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ με ΘΕΜΑ «ΤΟ ’21 ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ» PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 14.11.2021, ο Ομογενειακός Σύλλογος “Hephaestus Wien – Österreichisch /Griechischer Integrationsverein με την ευκαιρία της επετείου των 200 Χρόνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας, διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: “Το ΄21 και οι Εβραίοι. Εθνοτικός ανταγωνισμός και εθνική ανεξαρτησία”.

Εκ μέρους του Ελληνικού Εβραϊσμού στην εκδήλωση συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΙΣΕ Βίκτωρ Ελιέζερ, καθώς και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και πρόεδρος της Ι.Κ. Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ (14.03’ χαιρετισμός Μωυσή Ελισάφ & 16.06’ εισήγηση Βίκτωρ Ελιέζερ)

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1031 1032 1033 1034 1035 1036 1037 1038 1039 1040 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae