Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5275 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΜΕΣΣΙΝΑ και της ΙΩΑΝΝΑΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Στο πλαίσιο του συνεδρίου των Αρχαιολογικών Διαλόγων με τον θεματικό άξονα «Πόλεις / Αστικό τοπίο» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, 31 Μαΐου - 3 Ιουνίου 2018, ο Δρ. Ηλίας Μεσσίνας και η Ιωάννα Γαλανάκη συνδιοργάνωσαν συνεδρία με τίτλο «Μεταβεβλημένα αστικά τοπία: Συναγωγές και εβραϊκή μνήμη στην Ελλάδα» με την συμμετοχή προσκεκλημένων ερευνητών. Μέσω αυτής της συνεδρίας οι διοργανωτές θέλησαν να συνδέσουν την έρευνα της αρχιτεκτονικής/πολεοδομίας, της αρχαιολογίας, της ιστορίας και της ανθρωπολογίας σ’ ένα ευρύτερο πλαίσιο ενός αναστοχαστικού διαλόγου για τις αρχαιότητες και τα μνημεία στη σημερινή κοινωνία.

Το πλήρες πρόγραμμα με τις περιλήψεις έχει αναρτηθεί στο site academia.edu και από τους δύο διοργανωτές.

Σε συνέχεια αυτού του κριτικού και αναστοχαστικού διαλόγου η Ιωάννα Γαλανάκη και ο Δρ. Ηλίας Μεσσίνας παρουσίασαν στις 2 Απριλίου 2022 μετά από πρόσκλησή τους στο διεθνές συνέδριο «State, Culture, Identities Views from the Archaeological Archives» (Αθήνα, 31 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2022)  ανακοίνωση με θέμα «Emerging narratives-changing meanings: Greek Synagogues, Greek Jewish memory and Modern Greek identity - A view from the archaeological archives» («Αναδυόμενες αφηγήσεις-μεταβαλλόμενα νοήματα: ελληνικές συναγωγές, ελληνική εβραϊκή μνήμη και νεοελληνική ταυτότητα - Μια προσέγγιση μέσα από τα αρχαιολογικά αρχεία»).

Περισσότερα...
 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ IHRA ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΛΑΖΑΡΗ ΣΤΟ WEB TALK ΤΟΥ WJC PDF Εκτύπωση E-mail

Την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, ο Πρόεδρος της IHRA και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον IHRA πρέσβυς κ. Χριστόδουλος Λάζαρης συμμετείχε σε διαδικτυακή συζήτηση (web talk) του World Jewish Congress και μίλησε για τα προγράμματα και τις δράσεις της Ελληνικής Προεδρίας του IHRA.

Οι ερωτήσεις τέθηκαν στον πρέσβυ Χριστόδουλο Λάζαρη από τον εκπρόσωπο του WJC στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη και την Ουνέσκο στο Παρίσι Δρα Λεόν Σαλτιέλ, o οποίος είναι μέλος του Δ.Σ. του ΚΙΣΕ και της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον IHRA.

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ την ενδιαφέρουσα συζήτηση.  

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1031 1032 1033 1034 1035 1036 1037 1038 1039 1040 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae