Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2518 επισκέπτες και 2 μέλη συνδεδεμένους

Log inΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ Α.Π.Θ. PDF Εκτύπωση E-mail

Ύστερα από συζητήσεις μεταξύ των διοικήσεων του ΑΠΘ και της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης επισημοποιήθηκε η ίδρυση της έδρας Εβραϊκών Σπουδών και η ανέγερση μνημείου στο χώρο του ΑΠΘ, το οποίο αναπτύχθηκε στο χώρο που καταλάμβανε, μέχρι το 1943, το παλαιό εβραϊκό νεκροταφείο της πόλης.

Η έναρξη της λειτουργίας της έδρας προγραμματίζεται για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 και οι απαιτούμενοι πόροι για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής θα καλυφθούν με την οικονομική στήριξη της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης.

Σκοπός είναι η αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης και η παραγωγή και η μετάδοση της επιστημονικής γνώσης στον τομέα της ιστορίας και του εβραϊκού πολιτισμού. Η ίδρυση έδρας Εβραϊκών Σπουδών στο ΑΠΘ αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθώς ιδρύεται σε μία πόλη, η ιστορία της οποίας συνδέεται άμεσα με τον εβραϊκό πολιτισμό.     

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae