Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1885 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΤο 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Σύλλογος Αποφοίτων του 2ου Γυμνασίου Λυκείου-Θεσσαλονίκης «Ικτίνος», διοργάνωσε στις 6 & 7 Απριλίου 2014, στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυση του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου Θεσσαλονίκης, εκδηλώσεις αφιερωμένες στους 99 μαθητές εβραϊκού θρησκεύματος, οι οποίοι διέκοψαν το 1943 τη φοίτησή τους λόγω της Γερμανικής Κατοχής.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τελετή που έγινε στο Θέατρο του σχολικού συγκροτήματος κατά την οποία μίλησαν ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ κ. Γεώργιος Αναστασιάδης και ο συγγραφέας κ. Σάμμυ Βαρσάνο. Μετά τις ομιλίες ο ηθοποιός  κ. Αλμπέρτος Εσκενάζη ανέγνωσε ποιήματα και στη συνέχεια έγιναν τα  αποκαλυπτήρια τιμητικής πλακέτας στη μνήμη των μαθητών που χάθηκαν κατά το Ολοκαύτωμα από τον πρόεδρο του Συλλόγου Αποφοίτων «Ικτίνος» κ. Γιώργο Συνεφάκη και τον πρόεδρο της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ.  

Την επόμενη μέρα παρουσιάστηκε στο θέατρο «Άνετον», η θεατρική παράσταση «Άγνωστος Αριθμός» που σκηνοθέτησε και ερμήνευσε ο ηθοποιός Αλμπέρτος Εσκενάζη. Το έργο παρουσιάζει το μονόλογο ενός κρατούμενου του Άουσβιτς, ο οποίος προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη. Η παράσταση αποτελεί φόρο τιμής στους Εβραίους μαθητές που χάθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη διάρκεια του πολέμου.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae