Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2254 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΑΝΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗΛΩΝ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, σε συνεργασία με τους καταγομένους από τη Ζάκυνθο Ισραηλίτες, διοργανώνουν εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια των μαρμάρινων αναθηματικών στηλών που έχουν τοποθετηθεί στο ιστορικό εβραϊκό νεκροταφείο της Ζακύνθου.

Η τελετή των αποκαλυπτηρίων θα γίνει την Κυριακή 13 Ιουλίου 2014 και ώρα 11 π.μ.

Από τις στήλες αυτές, η μία είναι αφιερωμένη στη μνήμη των Ζακυνθινών Εβραίων, θυμάτων της Ναζιστικής θηριωδίας, που στη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής διέμεναν στην Κέρκυρα και στα Χανιά της Κρήτης και εξοντώθηκαν κατά το Ολοκαύτωμα. Η στήλη αυτή, σύμβολο τιμής και μνήμης, θα αναδείξει ακόμη περισσότερο τη διάσωση των Εβραίων της Ζακύνθου που σώθηκαν χάρη στην ηρωϊκή στάση του επί Κατοχής Δημάρχου Λουκά Καρρέρ και του Μακαριστού Μητροπολίτη Χρυσοστόμου. Η δεύτερη αναθηματική επιγραφή είναι αφιερωμένη στη μνήμη του στρατιώτη Μωυσή Σ. Φόρτες που έπεσε μαχόμενος στο Ελληνοαλβανικό Μέτωπο.

Δείτε εδώ την πρόσκληση και το αναλυτικό πρόγραμμα των αποκαλυπτηρίων.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae