Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1634 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΕΠΙΣΤΟΛΗ της Φ. ΤΟΜΑΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Με αφορμή δημοσίευση φωτογραφικού ρεπορτάζ στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Λοιπόν» (7.8.2014), η κα Φωτεινή Φωτεινή Τομαή – Κωνσταντοπούλου, προϊσταμένη του Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών και Εθνική Απεσταλμένη στους Διεθνείς Οργανισμούς για το Ολοκαύτωμα IHRA, ESLI & ITS, απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς τον εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας κ. Κ. Γέρου:

«Αξιότιμε κύριε Γέρου,

Οδύνη μου προκάλεσε η καταχώρηση στο υμέτερο φύλλο 1171 με ημερομηνία Πέμπτη 7 Αυγούστου φωτογραφίας γνωστής τηλεπαρουσιάστριας που αστειευόμενη ποζάρει, όπως και τα παιδιά της, μισοκρυπτόμενη πίσω από κενοτάφια του απέραντου κοιμητηρίου–Μνημείου των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος κεντρικής πλατείας στο Βερολίνο.

Η εφημερίδα σας ασφαλώς δεν φέρει ευθύνη γι΄ αυτό, αφού ενδεχομένως αγνοεί τον χώρο της φωτογράφισης. Θα έπρεπε να ενημερωθεί ίσως η ίδια, που σας απέστειλε για δική της προβολή το φωτογραφικό υλικό, ότι το εν λόγω Μνημείο απαιτεί δέος και σεβασμό από τους επισκέπτες του, δίνοντας το καλό παράδειγμα στα παιδιά της που ενδεχομένως και να εξέλαβαν τα κενοτάφια ως τον λαβύρινθο-παιχνίδι της Disneyland! Ελπίζω ότι, λόγω της διαφαινομένης ηλικίας τους, γρήγορα θα διδαχθούν στο μάθημα της Ιστορίας, και θα μάθουν όσα οι γονείς τους, αν και δημοσιογράφοι, αγνοούν για το Ολοκαύτωμα 6 εκατομμυρίων Εβραίων της Ευρώπης, ανάμεσα στους οποίους και 67.151 Έλληνες συμπολίτες μας. Μόνο με την κατάλληλη παιδεία ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος.

Είμαι βέβαια ότι θα συμφωνήσετε σε αυτό.

Με κάθε τιμή,

Φωτεινή Τομαή – Κωνσταντοπούλου

Πρεσβευτής Σύμβουλος Α’

Εθνική Απεσταλμένη στους Διεθνείς Οργανισμούς

IHRA, ESLI & ITS για το Ολοκαύτωμα»

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae