Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2496 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕκδρομή στη Βόρεια Ελλάδα PDF Εκτύπωση E-mail
  Με την ευκαιρία των αποκαλυπτηρίων του μνημείου για τους Εβραίους της Κομοτηνής που θανατώθηκαν στα γερμανικά στρατόπεδα, πολλά μέλη της Κοινότητάς μας συμμετείχαν σε εκδρομή που διοργάνωσε η Κοινότητά μας στις 29-31 Μαϊου 2004 σε πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Βασικός προορισμός η Κομοτηνή, όπου παραβρέθηκαν όλοι στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου.
    Το απόγευμα της Κυριακής οι Λαρισαίοι επισκέφθηκαν την Αλεξανδρούπολη, όπου έμειναν μέχρι το βράδυ. Την επόμενη μέρα, στο δρόμο της επιστροφής, πέρασαν από την Ξάνθη, όπου περπάτησαν στα στενά γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης και στη συνέχεια επισκέφτηκαν το εβραϊκό νεκροταφείο της Καβάλας, όπου τους περίμεναν ο πρόεδρος της Κοινότητας Καβάλας κ. Βίκτωρ Βενουζίου και ο γενικός γραμματέας κ. Ιακώβ Κοέν. Οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν από το νεκροταφείο που είναι ένα πραγματικό μνημείο και αυτό οφείλεται στην προσωπική συμβολή του αειμνήστου Σαμπετάϊ Τσιμίνο, στον τάφο του οποίου ανέπεμψαν προσευχή - καντίς.
    Στη συνέχεια οι εκδρομείς επισκέφτηκαν τη Δράμα, όπου τους περίμενε ο κ. Βασίλης Ριτζαλέος που μαζί με τον κ. Β. Βενουζίου και τον κ. Ι. Κοέν τους ξενάγησαν στο Μνημείο Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Δράμας καθώς και στους χώρους όπου έμεναν εβραίοι, αναφέροντας παράλληλα και την ιστορία τους.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae