Με την ευκαιρία των αποκαλυπτηρίων του μνημείου για τους Εβραίους της Κομοτηνής που θανατώθηκαν στα γερμανικά στρατόπεδα, πολλά μέλη της Κοινότητάς μας συμμετείχαν σε εκδρομή που διοργάνωσε η Κοινότητά μας στις 29-31 Μαϊου 2004 σε πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Βασικός προορισμός η Κομοτηνή, όπου παραβρέθηκαν όλοι στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου.
    Το απόγευμα της Κυριακής οι Λαρισαίοι επισκέφθηκαν την Αλεξανδρούπολη, όπου έμειναν μέχρι το βράδυ. Την επόμενη μέρα, στο δρόμο της επιστροφής, πέρασαν από την Ξάνθη, όπου περπάτησαν στα στενά γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης και στη συνέχεια επισκέφτηκαν το εβραϊκό νεκροταφείο της Καβάλας, όπου τους περίμεναν ο πρόεδρος της Κοινότητας Καβάλας κ. Βίκτωρ Βενουζίου και ο γενικός γραμματέας κ. Ιακώβ Κοέν. Οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν από το νεκροταφείο που είναι ένα πραγματικό μνημείο και αυτό οφείλεται στην προσωπική συμβολή του αειμνήστου Σαμπετάϊ Τσιμίνο, στον τάφο του οποίου ανέπεμψαν προσευχή - καντίς.
    Στη συνέχεια οι εκδρομείς επισκέφτηκαν τη Δράμα, όπου τους περίμενε ο κ. Βασίλης Ριτζαλέος που μαζί με τον κ. Β. Βενουζίου και τον κ. Ι. Κοέν τους ξενάγησαν στο Μνημείο Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Δράμας καθώς και στους χώρους όπου έμεναν εβραίοι, αναφέροντας παράλληλα και την ιστορία τους.