Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2117 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΑΔΡΑΝΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 17.12.2015: Οι ελβετικές τράπεζες έδωσαν χθες στη δημοσιότητα τα ονόματα των κατόχων περισσοτέρων από 2.600 τραπεζικών λογαριασμών που παραμένουν αδρανείς για τουλάχιστον 60 χρόνια, ενώ περιέχουν ποσά ύψους 44 εκατ. ελβετικών φράγκων. Δίνουν, έτσι, μια τελευταία ευκαιρία στους δικαιούχους και στους συγγενείς τους να διεκδικήσουν τα ποσά αυτών των λογαριασμών προτού καταχωριστούν ως περιουσία του ελβετικού κράτους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τα στοιχεία των λογαριασμών στη διεύθυνση https://www.dormantaccounts.ch, αλλά η αξιολόγηση των σχετικών αξιώσεων μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες ή και μήνες. Οι τράπεζες ενδέχεται, όμως, να επιβάλουν χρεώσεις σε όσους υπέβαλαν αποδεδειγμένα αβάσιμα αιτήματα. Ανακινείται, έτσι, ένα θέμα ευαίσθητο για την Ελβετία, καθώς από τη δεκαετία του 1990 το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο έχει ξεκινήσει εκστρατεία, ζητώντας από τις ελβετικές τράπεζες να επιστρέψουν τις περιουσίες των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Υπό την πίεση των εβραϊκών ενώσεων και της αμερικανικής κυβέρνησης, οι μεγάλες ελβετικές τράπεζες συμφώνησαν το 1998 να καταβάλουν ποσό ύψους 1,25 δισ. δολάρια ως αποζημιώσεις σε συγγενείς θυμάτων που τις κατηγορούσαν ότι καταχράστηκαν τα ποσά αδρανών λογαριασμών.

Σχετικά:

Στον ιστότοπο του World Jewish Congress

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae