Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1949 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑφι'ερωμα της Maariv για τις Εκδηλώσεις στη Λάρισα PDF Εκτύπωση E-mail
  Η Ισραηλινή εφημερίδα "Μααρίβ" κάλυψε τις εκδηλώσεις για τη συνάντηση των απανταχού ομοθρήσκων που κατάγονται από τη Λάρισα στη γενέθλια πόλη τους , που οργάνωσε η εκεί Κοινότητα, με ένα πλούσιο σε υλικό, εμπεριστατωμένο 8σέλιδο αφιέρωμα. Το αφιέρωμα, το οποίο επιμελήθηκαν η απεσταλμένη της εφημερίδας κα Τal Bashan και ο ανταποκριτής της στην Ελλάδα κ. Βίκτωρ Ελιέζερ, περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις αλλά και ενδιαφέρουσες παλιές φωτογραφίες, πλήρες ρεπορτάζ των δραστηριοτήτων κατά το διήμερο 25-27.5.01, συνεντεύξεις των Εβραίων της Λάρισας και των επισκεπτών, ιστορική αναδρομή του εβραϊσμού της πόλης και των χαρακτηριστικών εθίμων τους, καθώς και αναφορά στη σύγχρονη δράση της Κοινότητας. Επίσης, ειδικό κεφάλαιο αφιερώνεται στο βιβλίο του κ. Εσδρά Μωϋσή "Η εβραϊκή κοινότητα της Λάρισας πριν και μετά το Ολοκαύτωμα", το οποίο, όπως αναφέρει η δημοσιογράφος, αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη για αυτή την επανένωση.
      Παραθέτουμε παρακάτω το χαρακτηριστικό προλογικό κείμενο της εφημερίδας:
      "Ηταν ένα από τα συγκινητικότερα γεγονότα που μπορούν να περιγραφούν. Μαζική ένωση οικογενειών. Ανδρες και γυναίκες, αδέλφια, εγγόνια, ξαδέλφια και γειτονόπουλα, όλοι γεννημένοι στη Λάρισα, όλοι σώθηκαν από την Ιταλική και τη Γερμανική Κατοχή, από την πείνα και τους βομβαρδισμούς, από τον εμφύλιο πόλεμο. Κάποιοι έμειναν στην πόλη, άλλοι σκόρπισαν στον κόσμο: Στο Ισραήλ, στις ΗΠΑ, στη Βραζιλία, στην Ελβετία. Οι οικογένειες Φρανσές και Μωϋσή, Αλχανάτη και Καλδερών, Μιζραχή και Μαγρίζου, Σακκή και Φελλούς, Σασσών και άλλοι. Μερικοί συναντώνται κάθε μέρα, μερικοί συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια. Αναμίχθηκαν ο ένας με τον άλλο, έκλαψαν και γέλασαν, αγκαλιάστηκαν και φώναζαν με συγκίνηση, όπως στο πιο δραματικό έργο του κόσμου. Μόνο που αυτό δεν ήταν έργο. Ηταν η αποκάλυψη της εβραϊκής πραγματικότητας….".

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae