Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1953 επισκέπτες και 10 μέλη συνδεδεμένους

Log inΗ Αποκατάσταση του Εβραϊκού Νεκροταφείου Τρικάλων PDF Εκτύπωση E-mail
    Πριν από μερικά χρόνια το Εβραϊκό Νεκροταφείο Τρικάλων προκαλούσε δέος και θλίψη. Θύμα των βανδαλισμών και μάρτυρας της αδυναμίας της εκεί μικρής εβραϊκής Κοινότητας να ανταποκριθεί οικονομικά στο μεγάλο έργο της αποκατάστασής του . Σήμερα, το ίδιο νεκροταφείο αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση, μία ζωντανή απόδειξη του έργου που μπορεί να επιτευχθεί όταν υπάρχει θέληση και οργάνωση.

    Το έργο ξεκίνησε με πρωτοβουλία και δωρεές του κ. Βίκτωρ Βενουζίου και με τη συνεργασία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων και ολοκληρώθηκε χάρη στην ευαισθητοποιημένη συμπαράσταση ομοθρήσκων που το στήριξαν με δωρεές τους.

    Σε έκθεσή του για την πορεία των εργασίων ο κ. Β. Βενουζίου αναφέρει ότι έχουν ήδη καταγραφεί και αποκατασταθεί οι 378 τάφοι του νεκροταφείου. Οι εργασίες και ο εξωραϊσμός του χώρου έγιναν αφορμή να αποκαλυφθούν επιπλέον 650 τάφοι, οι οποίοι έχουν ήδη αριθμηθεί. Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του νεκροταφείου, έκτασης 15.000 τ.μ. Επίσης, τοποθετήθηκε προστατευτικό κιγκλίδωμα 100 μ. κατά μήκος του διαδρόμου του νεκροταφείου, μια απαραίτητη παρέμβαση με δεδομένο ότι το έδαφος έχει μεγάλη κλίση. Στόχος είναι να προστεθούν και άλλα κιγκλιδώματα στο μέλλον ώστε να διευκολυνθεί η διέλευση των επισκεπτών.

    Ωστόσο, αν και ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη αυτή φάση των εργασιών, απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν με προτεραιότητα την αποκατάσταση των 650 αποκαλυφθέντων τάφων και την επισκευή του μανδρότοιχου περίφραξης
.

Άποψη του Εβραϊκού Νεκροταφείου
Τρικάλων όπως είναι σήμερα μετά
τις εργασίες αποκατάστασης.
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae