Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1557 επισκέπτες και 7 μέλη συνδεδεμένους

Log inΒανδαλισμοί στο νεκροταφείο Τρικάλων PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 4 Απριλίου το εβραϊκό νεκροταφείο Τρικάλων υπέστη και νέα επίθεση από βάνδαλους ιερόσυλους, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει εκτεταμένες ζημιές . Οι ιερόσυλοι, χρησιμοποιώντας προφανώς βαριά μεταλλικά αντικείμενα, έσπασαν ταφόπετρες, κατέστρεψαν τάφους μεταξύ των οποίων και ορισμένα από τα παλαιότερα ανακατασκευαζόμενα μνήματα.
    Είναι δυστυχώς η πέμπτη φορά (!) από το 1993 που το νεκροταφείο Τρικάλων δέχεται παρόμοια επίθεση.
    Η άσχημη κατάσταση του νεκροταφείου, το οποίο περιλαμβάνει παλαιούς τάφους όχι μόνο συναισθηματικής αλλά και ιστορικής σημασίας, καθώς και ιδιαίτερης τεχνοτροπίας, είχε οδηγήσει την Ισραηλιτική Κοινότητα της πόλης, αλλά και ιδιώτες να ξεκινήσουν εκστρατεία ευαισθητοποίησης των ομοθρήσκων για την ανεύρεση οικονομικών πόρων για την αποκατάσταση του νεκροταφείου.
    Εδώ και ένα χρόνο οι εργασίες αποκατάστασης προχωρούσαν με γρήγορους ρυθμούς, χάρη στις δωρεές ομοθρήσκων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 150 τάφοι, από τους 250 περίπου που περιλαμβάνει το νεκροταφείο έχουν ήδη ανακατασκευαστεί. Η πρόσφατη επίθεση κατέστρεψε μέρος του αξιόλογου αυτού έργου.
    Η Ι.Κ. Τρικάλων εκτιμά ότι το έργο αποκατάστασης του νεκροταφείου θα συνεχισθεί και θα έχει περατωθεί μέχρι το καλοκαίρι. Ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Ιακ. Βενουζίου και ο τ. πρόεδρος κ. Οβ. Σαμπάς κατήγγειλαν το βανδαλισμό στην Ασφάλεια Τρικάλων.
    Από την πλευρά του το ΚΙΣ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για τη σύλληψη των υπευθύνων και την αποφυγή παρόμοιων επιθέσεων. Παράλληλα, το ΚΙΣ εξέφρασε έντονη διαμαρτυρία διότι το υπουργείο δεν έλαβε υπόψη του παλαιότερες παραστάσεις με τις οποίες ζητείτο η προστασία του χώρου
.

Αποψη των κατεστραμμένων
τάφων του νεκροταφείου.


 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae