Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1726 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΟΧΙ ‘ΠΟΚΕΜΟΝ’ ΣΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Ένα πράγματι νέο φαινόμενο έχει κατακλύσει τον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών και των εφαρμογών με το καινούριο παιχνίδι για smartphones  «Pokémon GO». Το άκρως εθιστικό παιχνίδι -συνδυάζοντας στοιχεία εικονικά με πραγματικά- έχει μετατρέψει όλη τη γη σε πεδίο δράσης,με στόχο το κυνήγι των πολυάριθμων χαρακτήρων πόκεμον. Πρόκειται για ένα παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας που χρησιμοποιεί την κάμερα, το GPS και τα δεδομένα του κινητού τηλεφώνου, καλώντας τους παίχτες να βγουν στους δρόμους για να πιάσουν το πόκεμον που βρίσκεται κοντά τους στο χάρτη. Όλες οι περιοχές του πλανήτη είναι μέσα στο παιχνίδι και εμφανίζονται με ακρίβεια στο τηλέφωνο του παίκτη, όπως φαίνονται και στο Google Maps.  Έτσι τα πόκεμον μπορεί να βρίσκονται παντού και οπουδήποτε, στη μέση του ωκεανού, ή στη διπλανή γωνία από το σπίτι σας!

Μάλιστα, 136 από αυτά βρίσκονται στον χώρο του τέως στρατοπέδου του Άουσβιτς γεγονός που οδήγησε τους υπεύθυνους του μουσειακού χώρου να εκδώσουν ανακοίνωση απαγορεύοντας στους επισκέπτες το παίξιμο του παιχνιδιού κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους στο Άουσβιτς. Με επιστολή προς τις εταιρείες παραγωγής Niantic και Nintendo, το Κρατικό Μουσείο του Άουσβιτς  ζήτησε να εξαιρεθεί ο χώρος  από τις στάσεις πόκεμον (pokestop) σε ένδειξη «σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του  μεγαλύτερου ναζιστικού στρατοπέδου εξόντωσης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου». Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και το Μουσείο Ολοκαυτώματος των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι «το παιχνίδι εντός του Μουσείου –που αποτελεί  τόπο μνήμης των θυμάτων του Ναζισμού- είναι ανάρμοστο».

Σχετικά – Πηγές:

- CBSnews, 13.7.16: Auschwitz Museum says no to ‘Pokemon Go’.

- Actualite Juive, 21.7.16: Pas de ‘Pokemon Go’ a Auschwitz.

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae