Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2088 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 16.8.2016, διοργανώθηκε από τον Δήμο Νικολάου Σκουφά – Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και την Δημοτική Ενότητα Κομμένου, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα,  η ετήσια εκδήλωση στη μνήμη των κατοίκων του Κομμένου που εξοντώθηκαν από τους Ναζί κατά τη Γερμανική Κατοχή, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και 3 μέλη της εβραϊκής οικογένειας του Ζακίνου Ιερεμία. Τα ονόματα όλων των θυμάτων βρίσκονται χαραγμένα στο Μνημείο που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Κομμένου.  

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μνημόσυνο που έγινε στον Ιερό Ναό του χωριού από τον Μητροπολίτη Άρτας κ. Ιγνάτιο, παρουσία εκπροσώπων των  θρησκευτικών, πολιτικών, στρατιωτικών και δημοτικών αρχών, του πρέσβη της Γερμανίας,  καθώς και πλήθος κόσμου. Στην εκδήλωση ο Ελληνικός Εβραϊσμός εκπροσωπήθηκε, ύστερα από πρόκληση που εστάλη από τους διοργανωτές,   από τον αν. γενικό γραμματέα του ΚΙΣΕ και πρόεδρο της Ι.Κ. Ιωαννίνων καθηγητή κ. Μωυσή Ελισάφ.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Άρτας, κατευθύνθηκαν προς το Μνημείο των θυμάτων, όπου έγιναν ομιλίες από τον δήμαρχο Νικολάου Σκουφά κ. Ευστάθιο Γιαννούλη και τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.  

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση των ονομάτων των θυμάτων και την κατάθεση στεφάνων από επιζήσαντες κατοίκους του χωριού, εκπροσώπους της στρατιωτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και τον Πρωθυπουργό.

Το ΚΙΣΕ συμμετείχε για πρώτη φορά στις εκδηλώσεις μνήμης και δια του εκπροσώπου του κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων. 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae