Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1554 επισκέπτες και 7 μέλη συνδεδεμένους

Log inΣΥΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ – «ΑΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ», λέει το EJC PDF Εκτύπωση E-mail

Με ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο (EJC) χαρακτήρισε ως ασυνείδητη τη σύσταση εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου της Ε.Ε. να αφαιρεθεί η Χαμάς από τον ευρωπαϊκό κατάλογο των τρομοκρατικών oργανώσεων. Η πρόταση αυτή έγινε από τον γενικό εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου την περασμένη εβδομάδα και σχετίζεται με προσφυγή που είχαν κάνει κράτη- μέλη του Συμβουλίου της Ε.Ε. το 2014 ζητώντας την απομάκρυνση της Χαμάς από τη λίστα βάσει ενός διαδικαστικού λάθους.

Η απόφαση του 2014 ανέφερε ότι η Χαμάς είχε ενταχθεί στον κατάλογο βάσει αναφορών των ΜΜΕ και στοιχείων εναντίον της που δεν είχαν επαρκώς εξεταστεί και επιβεβαιωθεί. Η αφαίρεση της Χαμάς από τον κατάλογο επιτήρησης τρομοκρατικών οργανώσεων θα σημάνει την απεμπλοκή των πόρων τη Χαμάς σε χώρες της Ε.Ε.

Η απόφαση του γενικού εισαγγελέα δεν είναι δεσμευτική, ωστόσο η άποψή του γίνεται συνήθως αποδεκτή από τους δικαστές του Δικαστηρίου.

«Είναι ασυνειδησία να παίζουν οι Ευρωπαίοι γραφειοκράτες με τις ζωές του κόσμου εξαιτίας μιας διαδικαστικής λεπτομέρειας»,είπε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο πρόεδρος του EJC Μοσέ Κάντορ. «Η Χαμάς έχει δολοφονήσει αναρίθμητους ανθρώπους και εξαιτίας της εκατομμύρια άλλοι ζουν μέσα στην αθλιότητα, και τώρα θα της δοθούν τα μέσα να σκοτώσει ακόμη περισσότερους», συνέχισε ο κ. Κάντορ. «Κάνουμε έκκληση στην ηθική των ηγετών να αναθεωρήσουν τη στάση τους, καθώς δεν πρόκειται για ένα ήσσονος σημασίας νομικό θέμα, αλλά για τον οπλισμό ανθρώπων που ως μόνο λόγo ύπαρξης έχουν τον φόνο και το χάος. Ενώ οι Εβραίοι στην Ευρώπη εξακολουθούν να κινδυνεύουν, οι Ευρωπαίοι γραφειοκράτες θα μπορούσαν να διοχετεύουν τα όπλα!», τόνισε ο πρόεδρος του EJC.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ θεωρούν τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση. Το στρατιωτικό σκέλος της Χαμάς προστέθηκε στη μαύρη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων από την ΕΕ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, ενώ το πολιτικό της σκέλος εντάχθηκε στη λίστα το 2003.

Πηγή, JTA 26.9.2016

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae