Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2077 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΥΝΑΝΤΗΣΗ της ΗΓΕΣΙΑΣ του WJC με τον ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC) κ. Ρόναλντ Λόντερ, καθώς και  αντιπροσωπεία του WJC, συναντήθηκαν τη Δευτέρα 26.9.2016 στο Βατικανό με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Στην ομιλία του ο Πάπας αναφέρθηκε στην πρόκληση για τη διατήρηση της ειρήνης παγκοσμίως και στο προσφυγικό ζήτημα. Ο Πάπας τόνισε: «Η Ευρώπη συχνά ξεχνάει πως έχει εμπλουτιστεί με μετανάστες. Η Ευρώπη κλείνεται στον εαυτό της. Η Ευρώπη έχει έλλειψη  δημιουργικότητας. Η Ευρώπη έχει προβλήματα υπογεννητικότητας και υψηλά ποσοστά ανεργίας». Και συμπλήρωσε ο Πάπας: «Είναι σημαντικό να σκεφτούμε την ενσωμάτωση των προσφύγων. Αυτοί που διέπραξαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο δεν ήταν κατάλληλα ενταγμένοι».

Επανέλαβε επίσης όσα είχε συζητήσει με τον Πρόεδρο του WJC σε παλαιότερη συνάντησή τους, ότι ένα καλός Χριστιανός δεν μπορεί να είναι αντισημίτης.

Ο Καθολικός Ποντίφικας επεσήμανε πως είναι σημαντικό οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι να μιλήσουν ανοιχτά κατά της βαρβαρότητας στον κόσμο. «Θα πρέπει να πορευτούμε μαζί σ΄ ένα κοινό ταξίδι για να κάνουμε τον κόσμο περισσότερο ασφαλή», είπε ο Πάπας στην αντιπροσωπεία του WJC, η οποία απαρτίζονταν από τους επικεφαλής των μεγαλύτερων Εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ευρώπη και την Αμερική.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, με αφορμή τον εορτασμό της εβραϊκής εορτής του Ρος Ασανά, ευχήθηκε σε όλους τους Εβραίους του κόσμου να έχουν μια γλυκιά νέα χρονιά.   

Ο Πάπας επιπροσθέτως δήλωσε: «Οφείλουμε να είμαστε περισσότερο ευγενείς και φιλικοί και δεν θα πρέπει να φοβόμαστε να μιλήσουμε κατά της βαρβαρότητας, αλλά και να υπερασπιστούμε την ειρήνη».

Ο πρόεδρος του WJC είπε στον Πάπα: «Εμείς οι Εβραίοι υπήρξαμε όλοι πρόσφυγες και μπορούμε να κατανοήσουμε τη θέση στην οποία βρίσκονται σήμερα».  Ο κ. Λόντερ επανέλαβε τα λόγια του Πάπα για ειρήνη τονίζοντας: «Εμείς προσευχόμαστε για ειρήνη. Εμείς έχουμε ανάγκη να ζούμε ειρηνικά».  

Η αντιπροσωπεία του WJCευχαρίστησε τον Πάπα για την επίσκεψη του στο Αουσβιτς, όπου επέλεξε να παραμείνει σιωπηλός.

ΠΗΓΗ: Ιστοσελίδα WJC

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae