Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2405 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log in



ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΜΕ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ» ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 27 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον o 6ος ετήσιος εορτασμός της επετείου του ΟΧΙ, κατά τον οποίο βραβεύτηκε ο πρόεδρος του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος κ. Μάκης Μάτσας με το βραβείο «Μητροπολίτης Χρυσόστομος»

Το Ιδρυμα «The Washington OXI DAY Foundation» τίμησε τον πρόεδρο του ΕΜΕ «για την συνολική προσφορά του, τους αγώνες του κατά του Αντισημιτισμού και της μισαλλοδοξίας, υπέρ της διαφορετικότητας, καθώς και για τις προσπάθειές του να δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στον εβραϊκό και ελληνικό λαό». Το βραβείο επιδόθηκε στον κ. Μάτσα από τον ιδρυτή και πρόεδρο του Ιδρύματος ΟΧΙ DAY κ. Αντριου Μανάτο, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο του προέδρου του ΕΜΕ.

Το βραβείο Χρυσόστομος απονέμεται σε διεθνείς προσωπικότητες για τη συνεισφορά τους στον τομέα της καταπολέμησης του ρατσισμού και του αντισημιτισμού, και δεν είναι τυχαίο ότι με αυτό έχουν τιμηθεί ο Σιμόν Πέρες, ο Ελι Βίζελ, η πριγκίπισσα Αλίκη, ο Ντέιβιντ Χάρις κ.ά.  

Κατά την ίδια τελετή, βραβεύτηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος  των ΗΠΑ κ. Joe Biden και ο γιος του Beau Biden (μετά θάνατον), παρουσία και του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, καθώς επίσης και η κ. Nadia Murad, που κατάφερε να αποδράσει από τα χέρια των τζιχαντιστών και είναι πρέσβειρα καλής θέλησης του ΟΗΕ σε θέματα παράνομης διακίνησης προσώπων, η οποία βραβεύτηκε από την κ. Amal Clooney.

Η ετήσια τελετή του ΟΧΙ έχει πλέον καταστεί εκδήλωση-σύμβολο στην Ουάσιγκτον, που προβάλλει πολλαπλά ανθρωπιστικά μηνύματα μέσα από την ιστορία και τον ηρωϊσμό των Ελλήνων κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγές: Ιστότοπος ΕΜΕ, OXI DAY Foundation

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae