Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2822 επισκέπτες και 4 μέλη συνδεδεμένους

Log inΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ WJC ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΪΡΟ PDF Εκτύπωση E-mail

WJC, 11.12.2016: Ο Ρόναλντ Λόντερ, πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC), την Κυριακή 11.12.2016, καταδίκασε έντονα τις φονικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη και στο Κάιρο, χαρακτηρίζοντάς τις «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας». Τουλάχιστον είκοσι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν εξερράγη βόμβα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου στο Κάιρο κατά τη διάρκεια της ακολουθίας της Κυριακής. Το Σάββατο 10.12.2016, τριάντα οχτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σε μια διπλή βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε εξτρεμιστική κουρδική οργάνωση .

Σχετικά με την επίθεση στην Αίγυπτο, ο Ρ. Λόντερ  δήλωσε: «Μια επίθεση εναντίον των πιστών χριστιανών σε μια εκκλησία στο Κάιρο, δεν είναι μόνο μια επίθεση κατά των χριστιανών. Είναι μια επίθεση εναντίον όλων μας. Θα μπορούσαμε όλοι να είμαστε θύματα.  Απόψε, οι Εβραίοι όλου του κόσμου είμαστε συγκλονισμένοι από αυτήν την βάρβαρη πράξη, και στεκόμαστε στο πλάι της κοπτικής κοινότητας της Αιγύπτου, η οποία θρηνεί πολλά μέλη της.

«Καλούμε τις αρχές της Αιγύπτου να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να βάλουν ένα τέρμα στην αιματοχυσία και να διασφαλίσουν ότι οι τόποι λατρείας θα προστατεύονται. Τις καλούμε επίσης να κάνουν τα πάντα για να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης εκείνους που έκαναν αυτήν την επίθεση».

Ο πρόεδρος του WJC εξέφρασε επίσης τη θλίψη του για τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. « Ο λαός της Τουρκίας έχει υπάρξει στόχος πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες, και σε αυτή τη στιγμή της απόγνωσης και της αγωνίας, του στέλνουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης εκ μέρους όλων των Εβραίων», δήλωσε ο Ρ. Λόντερ.

Πηγή: WJC

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae