Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2543 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος έστειλε την παρακάτω επιστολή στον Ουκρανό πρέσβη στην Ελλάδα, κ. Βολόδιμιρ Σκουρώφ, με αφορμή την αποτρόπαια επίθεση κατά ιερού Εβραϊκού χώρου:

Κύριε πρέσβη,

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει τον αποτροπιασμό του Ελληνικού Εβραϊσμού και την έντονη οργή του για το φρικαλέο ρατσιστικό χτύπημα και τη βεβήλωση που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 20 Δεκεμβρίου 2016, στη Συναγωγή της ουκρανικής πόλης Ούμαν, νότια του Κιέβου, όπου βρίσκεται ο τάφος του ραβίνου Ναχμάν. Η διεστραμμένη αυτή επίθεση, σε μια χώρα μάλιστα που βρίσκεται εδώ και καιρό υπό τη σκιά των οπαδών του Ναζισμού, θα πρέπει να καταδικαστεί τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από το σύνολο της κοινωνίας της Ουκρανίας, ενώ, ελπίζουμε ότι οι δράστες θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν γρήγορα ενώπιον της δικαιοσύνης. Η οιαδήποτε ανοχή σε τέτοιου είδους χυδαίες συμπεριφορές δεν συνάδει με τις αρχές καμιάς δημοκρατικής κοινωνίας, αντίθετα παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας που γράφτηκαν και στη χώρα σας.

Τέλος, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στην εβραϊκή κοινότητα της Ουκρανίας και στον αγώνα της κατά του αντισημιτισμού.

Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2016 

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

- ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 22.12.2016: Ναζιστική επίθεση σε Συναγωγή της Ουκρανίας

- THE HUFFINGTON POST, 21.12.2016: Ακραία ρατσιστική επίθεση σε προσκυνητές εβραϊκής Συναγωγής στην Ουκρανία 

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae