Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1619 επισκέπτες και 8 μέλη συνδεδεμένους

Log inΗμέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος - Θυμόμαστε για να μην το ξαναζήσουμε PDF Εκτύπωση E-mail
Σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2008, στην Πλατεία Ελευθερίας της Θεσσαλονίκης, στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος , που διοργανώθηκε από την Ι.Κ. Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση από το Ραββίνο της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης και τους Ψαλμούς του Δαυίδ από τη χορωδία της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης.
    Κατά την εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος τόνισε πως: "η σημερινή μέρα είναι μέρα προβληματισμού και διδαχής" και σημείωσε πως "οι λαοί που δεν έχουν μνήμη δεν έχουν και μέλλον", ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Αλί Γιαχία, ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ. κ. Μωϋσής Κωνσταντίνης και ο πρόεδρος της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ.
    Οι ομιλητές επισήμαναν την ανάγκη διατήρησης της μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, ώστε να μην υπάρξει νέα τραγωδία στο μέλλον, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους Εβραίους της Θεσσαλονίκης που θανατώθηκαν από τους Ναζί. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των Αρχών, του Διπλωματικού Σώματος, Σωματείων, εκπροσώπων των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων Ελλάδος και Συλλόγων της πόλης.
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae