Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1193 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΠαρουσίαση βιβλίου PDF Εκτύπωση E-mail
  Μία αφήγηση - ντοκουμέντο για τη ζωή στη Θεσσαλονίκη, τέλη του 19ου αιώνα αρχές του 20ού, αποτελεί το βιβλίο του Λεόν Σιάκι "Αποχαιρετώντας τη Θεσσαλονίκη", εκδόσεις "Μπαρμπουνάκης", που παρουσιάστηκε στις 22.12.2007 στη Θεσσαλονίκη.
   
Ο Λεόν Σιάκι γεννήθηκε το 1895 στη Θεσσαλονίκη. Η οικογένειά του αναγκάστηκε να φύγει το 1915 για τη Νέα Υόρκη, όπου έζησε με τη γυναίκα του και το γιό του μέχρι τα θάνατό του το 1958. Στο βιβλίο αυτό συγκέντρωσε μνήμες και θύμησες σε μία ιστορική - μυθιστορηματική έκδοση.
   
Για το βιβλίο μίλησαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, η βουλευτής Χρύσα Αράπογλου, ο πρόεδρος της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ, ο καθηγητής του ΑΠΘ, Ιωάννης Καζάζης, ο μεταφραστής του βιβλίου, Παντελής Τσιμπισκάκης και ο εκδότης του Χαραλάμπος Μπαρμπουνάκης.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae