Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2214 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ του #WeRemember ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ 27.1.2017 ΣΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Η εκστρατεία  #WeRemember του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου WJC για την ευαισθητοποίηση για το Ολοκαύτωμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει κινητοποιήσει εκατομμύρια ανθρώπους. Χιλιάδες φωτογραφίες των συμμετεχόντων θα προβληθούν στο  Άουσβιτς-Μπίρκεναου, στις 27 Ιανουαρίου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 20.1.2017: Το Μουσείο του Άουσβιτς στην Πολωνία και το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC) θα ενώσουν τις δυνάμεις τους αυτή την εβδομάδα και θα προβάλουν χιλιάδες φωτογραφίες ανθρώπων που κρατούν πινακίδες με τη λέξη «Θυμόμαστε», ως μέρος της διεθνούς εκστρατείας που διεξήγε το WJCστα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ευαισθητοποίηση για το Ολοκαύτωμα.

Οι οθόνες προβολής θα τοποθετηθούν μέσα στο Κρεματόριο ΙΙ του Μπιρκενάου από τις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου, λίγο πριν από την Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, στις 27 Ιανουαρίου.

Ο αντισημιτισμός είναι πιο διαδεδομένος σήμερα από ό,τι ήταν σε οποιαδήποτε άλλη χρονική περίοδο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, και η μισαλλοδοξία και οι διακρίσεις εξακολουθούν να εκτρέφουν τα τερατώδη κεφάλια τους σε όλο τον κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος που όλοι πρέπει να δηλώσουμε, από κοινού, ότι θυμόμαστε, δήλωσε ο Ρόμπερτ Σίνγκερ, διευθύνων σύμβουλος του WJC.
Ο στόχος μας είναι να απευθυνθούμε σε όσους δεν γνωρίζουν πολλά για το Ολοκαύτωμα, ή σε όσους ενδεχομένως πρόσκεινται σε αυτούς που αρνούνται εντελώς το Ολοκαύτωμα, και να υπενθυμίσουμε στον κόσμο ότι τέτοιου είδους φρικαλεότητες μπορεί να ξανασυμβούν. «Ελπίζουμε να ευαισθητοποιήσουμε εκατομμύρια ανθρώπους, προς τιμήν του κάθε θύματος του Ολοκαυτώματος», πρόσθεσε ο Σίνγκερ. «Ως WJC, είναι ευθύνη μας να μιλήσουμε και να βεβαιώσουμε ότι ποτέ δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, σε κανέναν και πουθενά στον κόσμο».

Από την στιγμή που ξεκίνησε η εκστρατεία #WeRemember, στις 9 Ιανουαρίου, η ανταπόκριση ήταν τεράρτια : περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι από χώρες όπως η Ρουάντα, η Γκάνα, το Μαρόκο, τα νησιά Φίτζι, η Ουρουγουάη, η Χιλή, η Λετονία, η Γερμανία, το  Καζακστάν, ο Καναδάς, οι Ηνωμένες Πολιτείες και από πολλές άλλες χώρες, έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε δεκάδες γλώσσες. Στους συμμετέχοντες στην εκστρατεία περιλαμβάνονται πολλά μέλη των κοινοβουλίων των χωρών της Ευρώπης και άλλοι αξιωματούχοι, όπως  ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Sebastian Kurz, ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης Heiko Maas, ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών Jan Jambon, και Ισραηλινοί αξιωματούχοι, όπως ο υπουργός Άμυνας Avigdor Lieberman, και οι βουλευτές Yair Lapid και Isaac Herzog.

Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να δημοσιεύουν τις φωτογραφίες τους απευθείας στους λογαριασμούς τους στο Facebook, το Twitter ή το Instagram, μαζί με το #WeRemember, ή να τις στέλνουν e-mail. Τις φωτογραφίες που έχουν μέχρι στιγμής ανέβει στο διαδίκτυο, μπορείτε να τις δείτε εδώ.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae