Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2039 επισκέπτες και 5 μέλη συνδεδεμένους

Log inΜΗΝΥΜΑΤΑ για την ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2017 PDF Εκτύπωση E-mail

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Προκόπης Παυλόπουλος

«Δεν μας επιτρέπεται να θεωρήσουμε ότι τα απολιθώματα του ναζισμού, τα οποία βλέπουμε να «φυτρώνουν» σ’ ολόκληρη την Ευρώπη, είναι κάτι αμελητέο. Δεν είναι αμελητέο». (Διαβάστε εδώ ολόκληρο το μήνυμα).

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Αλέξης Τσίπρας

«Οι αντισημιτικές φωνές, οι αρνητές του Ολοκαυτώματος, οι ρατσιστές και οι μισαλλόδοξοι πρέπει να συναντούν τη σθεναρή αντίσταση όλων μας». (Διαβάστε εδώ όλη την ανακοίνωση)

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Κώστας Γαβρόγλου

«Το ολοκαύτωμα είναι η εμπειρία που μας έφερε αντιμέτωπους με το μέγεθος της καταστροφής που μπορεί να γεννήσει ο πολιτισμός μας, αν δεν φροντίζουμε, αγρυπνώντας, να διαφυλάττουμε τις δημοκρατικές και ανθρωπιστικές μας αξίες». (Διαβάστε εδώ όλη την ομιλία στη Βουλή)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

«Η Ελληνική Πολιτεία αποδίδει τη μέγιστη σημασία στην κατηγορηματική καταδίκη του αντισημιτισμού και καταβάλλει συστηματικές προσπάθειες για την καταπολέμηση κρουσμάτων μισαλλοδοξίας και ρατσισμού».(Διαβάστε εδώ όλη την ανακοίνωση).

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κυριάκος Μητσοτάκης

«Η ημέρα αυτή να δώσει σε όλους μας την ευκαιρία να αναλογιστούμε σοβαρά και υπεύθυνα τι είδους κόσμο επιθυμούμε για εμάς και τα παιδιά μας». (Διαβάστε εδώ όλη την ανακοίνωση)

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης

«Στο παρελθόν είχα συνυπάρξει και ανεχτεί τις απόψεις ανθρώπων που έδειξαν ασέβεια στους εβραίους συμπατριώτες μου και γι’ αυτό το λόγο αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από την Εβραϊκή Κοινότητα. τους Εβραίους βιβλίο του Κώστα Πλεύρη». (Διαβάστε εδώ όλη την ανακοίνωση)

ΣΥΡΙΖΑ

Έχουμε υποχρέωση απέναντι στα θύματα του ναζιστικού ολοκληρωτισμού, του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας, να  θυμόμαστε, αλλά και να αγωνιζόμαστε διαρκώς, ενάντια στον διωγμό των αδυνάτων, των ξένων, των κατατρεγμένων. (Διαβάστε εδώ όλη την ανακοίνωση)

ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου

«Ενώνουμε τη φωνή μας κόντρα στη λήθη και αποδίδουμε φόρο τιμής στους χιλιάδες συμπατριώτες μας Έλληνες Εβραίους, που έπεσαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας». (Διαβάστε εδώ όλη την ανακοίνωση)

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΕΛ Δημήτρης Κ. Καμμένος

“Η μνήμη μας πρέπει να μένει πάντοτε νωπή και ενεργή απέναντι σ’ αυτούς τους Έλληνες Εβραίους, μάρτυρες και ήρωες του Ολοκαυτώματος”. (Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου).

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

«Δεν φτάνουν οι ανακοινώσεις και οι λόγοι κάθε 27 Γενάρη. Χρειάζεται ενστάλλαξη, σε κάθε γενιά, των μεγάλων αξιών της ζωής και της αξιοπρέπειας των ανθρώπων». (Διαβάστε εδώ όλη την ανακοίνωση)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ "ΠΟΤΑΜΙ" Σταύρος Θεοδωράκης

«Η μνήμη κερδίζεται κάθε μέρα. Ο γηραιότερος επιζών του Άουσβιτς πέθανε το 2012. Η δημοκρατία πρέπει να νικήσει τους αρνητές και τους νοσταλγούς του Άουσβιτς - κάποιοι μάλιστα κάθονται και στα έδρανα της Βουλής και κάποιοι τους χαϊδεύουν». (Διαβάστε εδώ όλη την ανάρτηση)

ΠΑΣΟΚ

«Το μήνυμα της σημερινής ημέρας παραμένει ανησυχητικά επίκαιρο. Ο αντισημιτισμός και η μερική ή καθολική άρνηση του Ολοκαυτώματος είναι σήμερα βασικό συστατικό των εθνολαϊκιστικών και ακροδεξιών δυνάμεων που απειλούν την Ευρώπη και τον κόσμο». (Διαβάστε εδώ όλη την ανακοίνωση).

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae