Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2007 επισκέπτες και 5 μέλη συνδεδεμένους

Log inΑπονομή τιμητικών διακρίσεων του Yad Vashem PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 19 Μαΐου 2007, ο Σύνδεσμος Φιλίας Ελλάς - Ισραήλ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ, διοργάνωσαν εκδήλωση για να απονεμηθεί η τιμητική διάκριση και το δίπλωμα του Δικαίου των Εθνών του Yad Vashem , σε δύο οικογένειες της Θεσσαλονίκης που έσωσαν τη ζωή Εβραίων στη διάρκεια της Κατοχής.
   
Την τιμητική αυτή διάκριση του Yad Vashem απένειμε στους απογόνους των οικογενειών του Γιώργου Γκουραμάνη και του Γιάννη Κεντρωτή, ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Αλί Γιαχία και ο πρόεδρος της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Δαυϊδ Σαλτιέλ.
   
Ο πρέσβης του Ισραήλ κ. Γιαχία στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε τη σπουδαιότητα της διάκρισης αυτής, με την οποία διαιωνίζεται η μνήμη όσων βοήθησαν στη διάσωση Εβραίων κατά την Κατοχή. "Χωρίς αυτούς τους ανθρώπους ο κόσμος θα ήταν φτωχότερος", τόνισε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός πρέσβης.
   
Ο πρόεδρος της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, υποστήριξε πως εκδηλώσεις όπως αυτή αποτελούν το "νευραλγικό δεσμό" ανάμεσα στους δύο λαούς.
   
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδος - Ισραήλ κ. Γιώργος Σολεμετζίδης έκανε λόγο για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.
   
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υφυπουργός Πολιτισμού, κ. Γιώργος Ορφανός, Βουλευτές, Πρόξενοι ξένων χωρών, ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιος Μάνθος, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και των Αρχών της πόλης.
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae