Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1930 επισκέπτες και 10 μέλη συνδεδεμένους

Log inΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΦΡΑΝΚ PDF Εκτύπωση E-mail

Στο κατάμεστο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας παρουσιάστηκε το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 μια πολύ ξεχωριστή θεατρική παράσταση: «Η χαμένη αθωότητα της Άννας Φρανκ» μια διασκευή του ημερολογίου της Άννας Φρανκ, από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Entremosotros.

Την τραγική μορφή της μικρής Εβραιοπούλας, που συνδύαζε παιδική αθωότητα και σοφία, ζωντάνεψε με τρόπο συγκλονιστικό η πρωταγωνίστρια Στελίνα Ζακάρ, πλαισιωμένη από τους εξαιρετικούς στους υπόλοιπους ρόλους Αλμπέρτο Σεβή, Αλίκη Άντζελ, Μπάρυ Σεβή, Σαλίνα Μαϊρ, Χριστίνα Χαρατσίδου, Αλμπέρτο Πέρεζ, Χρήστο Βυρώζη, Δαυίδ Ναχμία, Βάλια Χρυσοχόου, σε μια παραγωγή που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τις επαγγελματικές. Η παράσταση συνδιοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και τις Ισραηλιτικές Κοινότητες Λάρισας και Θεσσαλονίκης.

Την επόμενη μέρα τα μέλη της ομάδας επισκέφτηκαν την Πλατεία Άννας Φρανκ στη Λάρισα για να τιμήσουν τη μνήμη της μικρής ηρωίδας τους, στη λιτή αναθηματική στήλη με το όνομά της που βρίσκεται εκεί.

ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae