Ο τρόμος επέστρεψε στο Λονδίνο την Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017, με μια νέα τυφλή τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στον περίβολο του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου και στην γέφυρα του Ουεστμίνστερ. Η επίθεση άφησε πίσω της πέντε νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων του δράστη και του άοπλου αστυνομικού που μαχαιρώθηκε κατά την ηρωική προσπάθειά του να εμποδίσει την είσοδo του δράστη στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, καθώς και σαράντα τραυματίες, μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει τον αποτροπιασμό του για αυτήν τη στυγερή τρομοκρατική ενέργεια και καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία. Πρόκειται για ένα ακόμη χτύπημα, το οποίο προστίθεται στην λίστα των τυφλών, αιματηρών επιθέσεων που μαστίζουν την Ευρώπη και μας δείχνουν με σαφέστατο τρόπο ότι πρέπει τώρα, όχι αύριο, η Ευρώπη να αντιμετωπίσει σύσσωμη και ενωμένη την τρομοκρατία. Πρέπει να πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και τις πολιτικές ενάντια στην ιδεολογία που κινητοποιεί αυτές τις επιθέσεις.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος στέκεται στο πλευρό της βρετανικής κυβέρνησης και του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου και εκφράζει τα πιο ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Αθήνα, 23 Μαρτίου 2017

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 

- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ WJC & EJC

- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τρόμος στο Λονδίνο- 5 νεκροί, τουλάχιστον 40 τραυματίες από επίθεση

& ΥΠΕΞ: Καλά στην υγεία τους οι δύο Ελληνες που τραυματίστηκαν στο Λονδίνο