Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3255 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ της ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (AJC) στην ΕΛΛΑΔΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 6 & 7 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκε την Αθήνα αντιπροσωπεία της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC) με επικεφαλής τον εκτελεστικό διευθυντή, Ντέιβιντ Χάρις.  

Η αντιπροσωπεία, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του ΚΙΣΕ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, μέλη του προεδρείου του ΚΙΣΕ και τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών κ. Μίνο Μωυσή, συναντήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, τους Αναπληρωτές Υπουργούς Εξωτερικών κ.κ. Ιωάννη Αμανατίδη και Τέρενς Κουίκ, τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρυ Πάιατ, την Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα Ιρίτ Μπεν Άμπα και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραγκούνη.

Μεταξύ των βασικών θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν το στρατηγικό τρίγωνο Ελλάδας – Κύπρου - Ισραήλ, οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας - ΗΠΑ και Ελλάδας - Ισραήλ, η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της ελληνοαμερικανικής και της εβραϊκής διασποράς στην Αμερική, κυρίως μεταξύ νέων ηγετών, η κατανόηση των νέων ρευμάτων μετανάστευσης στην Ευρώπη, εκ των οποίων πολλά διέρχονται από την Ελλάδα, και η ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το Ολοκαύτωμα.

Η αντιπροσωπεία της AJC είχε επίσης συνάντηση με εκπροσώπους του ΚΙΣΕ και των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων στην Ελλάδα, κατά την οποία έγινε συζήτηση για θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού, καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους θα ευαισθητοποιηθεί η νέα γενιά ώστε να συμμετέχει ενεργά στις προκλήσεις της εποχής.

Το Πανεπιστήμιο Πειραιά, προς τιμήν της αντιπροσωπείας της AJC, παρέθεσε δείπνο κατά το οποίο συζητήθηκε η σημερινή κατάσταση διεθνών σχέσεων και η επιρροή τους στις αμερικανικές, ελληνικές και εβραϊκές κοινότητες. Υπενθυμίζεται ότι το 2016, ο εκτελεστικός διευθυντής της AJC, Ντέιβιντ Χάρις, είχε ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιά. Σε δηλώσεις του ο κ. Χάρις επεσήμανε: «Πριν από 35 χρόνια, η AJC και οι Ελληνοαμερικανοί εταίροι μας είχαν το όνειρο να δουν ένα στρατηγικό τρίγωνο μεταξύ της Δημοκρατίας της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ισραήλ, σε μια εποχή που οι μεταξύ τους σχέσεις ήταν μάλλον ψυχρές και το όραμα φαινόταν τότε σχεδόν ανέφικτο». «Αντιθέτως, σήμερα, πρόκειται για μια ακμάζουσα ζώσα πραγματικότητα. Είμαστε υπερήφανοι για όλα όσα επιτεύχθηκαν, έστω κι αν ξέρουμε ότι υπάρχουν ακόμη πολλές δυνατότητες να εντατικοποιηθούν τόσο οι διμερείς σχέσεις όσο και οι τριμερείς συμπράξεις. Πιστεύουμε πως αυτή η επίσκεψη, ήταν ένα ακόμη βήμα προς την πρόοδο αυτής της διαδικασίας».

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε και η κα Αβιτάλ Λίμποβιτς, Διευθύντρια του Γραφείου της AJC στην Ιερουσαλήμ.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae