ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ – World Jewish Congress (WJC)  15.9.2017: Ο Πρόεδρος του WJC κ. Ρόναλντ Σ. Λόντερ καταδίκασε κατηγορηματικά την επίθεση στο Λονδίνο: «Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο καταδικάζει κατηγορηματικά την αποτρόπαια πράξη αδιάκριτου μίσους με στόχο αθώους πολίτες που σημειώθηκε σε συρμό του μετρό του Λονδίνου στις 15 Σεπτεμβρίου 2017.

Εκ μέρους των 100 εβραϊκών κοινοτήτων που εκπροσωπούνται παγκοσμίως από το WJC, στεκόμαστε στο πλευρό της βρετανικής κυβέρνησης και των πολιτών στον αγώνα τους να αποτρέψουν άλλο ένα –το πέμπτο για φέτος- τρομοκρατικό χτύπημα στο έδαφός τους. Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και είμαστε ευγνώμονες που δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές.

Μόλις επέστρεψα από το Λονδίνο, όπου η Εκτελεστική Επιτροπή του WJCπραγματοποίησε τη διετή συνάντησή της και είδα από κοντά την αποφασιστικότητα της βρετανικής κυβέρνησης και του βρετανικού λαού στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι στον σκληρό αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία και το μίσος. Αυτή ήταν μια επίθεση όχι μόνο εναντίον του λαού του Λονδίνου, αλλά εναντίον όλων των αξιοπρεπών ανθρώπων σε αυτόν τον κόσμο. Δεν θα αφήσουμε τους τρομοκράτες να απειλούν τις ζωές μας και την ελευθερία μας. Δεν θα παραδοθούμε σε αυτούς που επιθυμούν να μας καταστρέψουν».