Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2937 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Διπλό μήνυμα φιλίας από τον Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας κατά την επίσκεψή του στα Τρίκαλα. Ο κ. Βάλτερ Στέχελ επισκέφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 1 Οκτωβρίου 2017 τον Δήμο Τρικκαίων, γινόμενος δεκτός από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Λάππα. Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου απουσιάζει σε ταξίδι στην αδελφοποιημένη με τα Τρίκαλα ρωσική πόλη του Πιάτιγκορσκ. Η επίσκεψη του κ. Στέχελ αφορούσε σε δύο ζητήματα. Το πρώτο, η ενίσχυση των σχέσεων του Δήμου Τρικκαίων με την αδελφοποιημένη γερμανική Πόλη Κάστροπ Ράουξελ, με την οποία οι δεσμοί γίνονται στενότεροι. Το δεύτερο, η επίσκεψή του στη Συναγωγή της Ισραηλιτικής Κοινότητας των Τρικάλων. […]

Μετά την ανταλλαγή δώρων στο Δημαρχείο, ο κ. Στέχελ, τα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας, μέλη της τρικαλινής αντιπροσωπείας και της μακραίωνης Ισραηλιτικής Κοινότητας των Τρικάλων, επισκέφθηκαν τη συναγωγή. Η επίσκεψη ήταν ιστορική, καθώς για πρώτη φορά Γερμανός αξιωματούχος επισκέπτεται τον θρησκευτικό αυτόν χώρο στα Τρίκαλα.

Ο κ. Πρόξενος αναφέρθηκε στην ουσία της χάραξης κοινού δρόμου για μέλλον, χωρίς να ξεχνούμε το παρελθόν, αλλά ατενίζοντας το κοινό μας μέλλον στην Ευρώπη. Ο κ. Ιάκωβος Βενουζίου, πρόεδρος της Κοινότητας, αναφέρθηκε στις διδαχές της Ιστορίας και υπογράμμισε τη συνεργασία χριστιανών και εβραίων το θρήσκευμα τρικαλινών σε πλείστες όσες περιόδους της ιστορίας της πόλης, τόνισε το προσωπικό ενδιαφέρον του Δημάρχου Τρικκαίων και του Δήμου συνολικότερα σε θέματα που άπτονται ζητημάτων της Κοινότητας. Ο κ. Σβάμπε αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας δικτύων και τόνισε το ενδεχόμενο ανταλλαγής επίσκεψης της ισραηλιτικής κοινότητας της περιοχής του Κάστροπ Ράουξελ στα Τρίκαλα. Την τρικαλινή αντιπροσωπεία αποτελούσαν, ο πρόεδρος του Δημοτικού θεάτρου κ. Χρυσόστομος Κυρίτσης και μέλη της Ομάδας Εθελοντών Τρικάλων, οι κ. Αδάμος, Αζέλης, Σακελλαρίου, Σφέικος.

Πηγή: Ιστοσελίδα Δήμου Τρικκαίων -  Γραφείο Τύπου – Αποσπάσματα από Δελτίο Τύπου, 1.10.2017.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae