Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2137 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ Ι.Κ. ΡΟΔΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 22.11.2007 παρουσιάστηκε στη Ρώμη, στο Εβραϊκό Κέντρο Μνήμης και Ιστορίας, ταινία -ντοκιμαντέρ σχετικά με την Εβραϊκή Κοινότητα της Ρόδου.  Η ταινία, με τίτλο "Το νησί των Ρόδων. Η τραγωδία ενός Παραδείσου", γυρίστηκε στη Ρόδο το καλοκαίρι του 2006 από την Ρεμπέκα Σαμόνα, με χρηματοδότηση του Κέντρου Εβραϊκής Κουλτούρας της Ρώμης και της ιταλικής τηλεόρασης.
Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία μιας εβραιοπούλας της Ρόδου που ερωτεύεται και παντρεύεται ένα Ιταλό αξιωματικό από τη Σικελία. Την ιστορία αφηγείται η κόρη της κοπέλας Ερμίνια Λιτσίτρι και μητέρα της δημιουργού της ταινίας.
Eπίσης, Ροδίτες της εποχής εκείνης θυμούνται και μιλούν για την ιστορία της κοινότητας την περίοδο της Κατοχής από τους Ιταλούς.
Μέσα από την ταινία παρουσιάζεται η πολυπολιτισμικότητα της κοινωνίας της Ρόδου και το ιστορικό της Εβραϊκής Κοινότητας του νησιού από την εποχή της Ιταλοκρατίας μέχρι τον αφανισμό της.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae