Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2441 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΕ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας τιμήθηκε ο Αλέξανδρος Μωυσής για το βιβλίο του «Το πανόραμα του Νισήμ Λεβή, 1898 – 1944: οι στερεοσκοποικές φωτογραφίες και τα ταξίδια ενός Γιαννιώτη γιατρού».

Ένα βιβλίο το οποίο στηρίχτηκε στο αρχειακό υλικό της οικογένειας και κυρίως του πατέρα του Ραφαήλ, και το οποίο αποτελεί μια σπουδαία αναφορά μέσα από φωτογραφίες και κείμενα στην πόλη των Ιωαννίνων. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, ο δήμος Ιωαννιτών έχει δωρίσει το συγκεκριμένο βιβλίο σε πολλούς επίσημους επισκέπτες στο πλαίσιο των δημοσιών σχέσεων που αναπτύσσει.

Τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών για το 2017 απονεμήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου 2017, στην ετήσια πανηγυρική συνεδρία, και το έργο του Αλέξανδρου Μωυσή διακρίθηκε στην κατηγορία των «γραμμάτων και τεχνών».

Ο δήμος Ιωαννιτών συγχαίρει τον συγγραφέα για την  τιμητική του διάκριση και αισθάνεται υπερήφανος που ένα βιβλίο με αναφορά στα Γιάννενα βραβεύεται από την Ακαδημία Αθηνών. «Είναι τιμή μας που το βιβλίο του καθηγητή του MIT Αλέξανδρου Μωυσή βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Πρόκειται για μία σπουδαία διάκριση η οποία αφορά και τα Γιάννενα. Ως δημοτική αρχή είχαμε διακρίνει την ποιότητα και τη σημασία του έργου του κ. Μωυσή και για τον λόγο αυτό ο δήμος συμμετείχε στην επίσημη παρουσίασή του, ενώ έχει επιλεγεί να δίνεται ως αναμνηστικό σε πολλούς επίσημους επισκέπτες του δήμου μας είτε από την Ελλάδα, είτε από το εξωτερικό. Πολλά συγχαρητήρια στον συγγραφέα για την αξιοποίηση του αρχείου του πατέρα του και τη συγγραφή ενός σπουδαίου βιβλίου που προβάλει τα Γιάννενα με τον καλύτερο τρόπο», δήλωσε ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

Εφημερίδα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, 4.1.2018

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae