Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2472 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inWE REMEMBER 2018 – ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος, 27η Ιανουαρίου, το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC) αναλαμβάνει και φέτος, για δεύτερη χρονιά, την παγκόσμια εκστρατεία #WeRemember -ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ- που πραγματοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εκατομμύρια άνθρωποι –‘ανεβάζοντας’ μια φωτογραφία τους με την επιγραφή WEREMEMBER στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο #WeRemember-στέλνουν το μήνυμα ότι το ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ πρέπει πραγματικά ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ, και συμμετέχουν στον αγώνα κατά του αντισημιτισμού και κάθε μορφής μίσους, διάκρισης, ξενοφοβίας, γενοκτονίας.

Η πρωτοβουλία αυτή, φτάνει σε εκατομμύρια ανθρώπους ανά την υφήλιο, και τους ενθαρρύνει -μέσα από μια τόσο απλή όσο και συμβολική πράξη- να μεταδώσουν τη γνώση και να εμπνεύσουν τη συζήτηση, ώστε να βοηθήσουν τη νέα γενιά να γνωρίσει την ιστορία και τα διδάγματα του Ολοκαυτώματος.

Βοηθήστε να φτάσει το μήνυμα παντού. Η περυσινή εκστρατεία έφτασε σε 250 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ συμμετείχαν σ΄ αυτή αρχηγοί κρατών, διασημότητες, διανοούμενοι και πλήθος κόσμου απ΄ όλη τη γη, από τον Καναδά έως την Κροατία και από τη Ρωσία μέχρι τη Ρουάντα.

Ο φετινός στόχος; Η εκστρατεία  Μνήμης να φτάσει σε 500 εκατομμύρια ανθρώπους.

Λάβετε μέρος κι εσείς, προσωπικά αλλά και με την οικογένειά σας, την οργάνωσή σας, τους φίλους, την Κοινότητά σας, τον κοινωνικό σας κύκλο.

Όπως και πέρυσι, οι φωτογραφίες θα προβάλλονται ζωντανά στο χώρο του Άουσβιτς – Μπίρκεναου από τις 24 Ιανουαρίου 2018 έως και τις 27 Ιανουαρίου 2018 κατά την επίσημη τελετή Μνήμης, η οποία θα αναμεταδοθεί σε live streaming.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ είχε δώσει ένα δυναμικό παρόν στην περυσινή διεθνή καμπάνια #WeRemember, όχι μόνον με προσωπικές φωτογραφίες, αλλά και με ομαδικές πρωτοβουλίες εβραϊκών σχολείων, Κοινοτήτων και Οργανώσεων, όπως και με πρωτότυπα οικογενειακά αφιερώματα / ντοκουμέντα σε συγγενείς - θύματα του Ολοκαυτώματος που προσέδωσαν ένα ακόμη πιο ιδιαίτερο νόημα στην εκστρατεία της Μνήμης Ολοκαυτώματος.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ και φέτος. ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ στο #WeRemember ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ ΕΔΩ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ VIDEO TOY WJC, WE REMEMBER 2018.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ WE REMEMBER 1 2 3

** ΣΧΕΤΙΚΑ:

- VIDEO WJC - Thank you for remembering

WE REMEMBER 2018 – ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

WE REMEMBER 2018 – ΝΕΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ – Η CHELSEA στον ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae