Στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν συναντήθηκε στις 29/1/2018 με την ηγεσία του Ελληνικού Εβραϊσμού, τον Ραββίνο Αθηνών Γκαμπριέλ Νεγρίν και τον Ραββίνο Μέντελ. Το Δ.Σ. του ΚΙΣΕ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Δαυίδ Σαλτιέλ και οι Πρόεδροι των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων της Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Ρ. Ρίβλιν, να τονίσουν τους παραδοσιακούς δεσμούς του Ελληνικού Εβραϊσμού με το κράτος του Ισραήλ και να αναφερθούν στη σημασία της ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος αναφέρθηκε σε καίρια θέματα όπως ο αντισημιτισμός και τόνισε τον ρόλο πρωτοβουλιών που αφορούν την παιδεία και την εκπαίδευση ως αντιστάθμισμα στα φαινόμενα του αντισημιτισμού. Στον συγκεκριμένο τομέα επισήμανε την αξία του υπό ανέγερση Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη και δήλωσε ενθουσιασμένος από τη συμμετοχή του στην τελετή θεμελίωσης του Μουσείου μαζί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.  Ο κ. Ρίβλιν μίλησε και για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή υπογραμμίζοντας ότι το Ισραήλ πάντα επιζητά την Ειρήνη και είναι διατεθειμένο να προσφέρει πολλά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστινίους, αρκεί πρωτίστως να διασφαλίζεται η ασφάλειά του.

Ο Πρόεδρος του ΚΙΣΕ Δ. Σαλτιέλ, αφού καλωσόρισε τον Ισραηλινό Πρόεδρο, αναφέρθηκε στην ιστορία και τη δράση της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας, τονίζοντας παράλληλα τη σπουδαιότητα των δεσμών μεταξύ Ισραήλ και Διασποράς ενώ τον διαβεβαίωσε για την δέσμευση του Ελληνικού Εβραϊσμού στην ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ. Ακολούθησε εθιμοτυπική ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. 

Χαρακτηριστικό είναι και το σχόλιο του Ισραηλινού Προέδρου στο twitter:  «Είναι τιμή που συναντήθηκα με ηγέτες και εκπροσώπους των Εβραϊκών Κοινοτήτων απ΄ όλη την Ελλάδα. ‘Όλος ο λαός Ισραήλ είναι υπεύθυνοι ο ένας για τον άλλον’».