Από τις 27 έως τις 31 Μαΐου 2018 έγινε στη Ρώμη, η Ολομέλεια του IHRA (International Holocaust Remembrance Alliance) στην οποία συμμετείχαν πάνω από 30 κράτη μέλη, χώρες υποψήφιες για ένταξη ή παρατηρητές, διεθνείς οργανισμοί, εκπρόσωποι μουσείων, ερευνητές, αρχειονόμοι, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι εβραϊκών οργανισμών, κ.ά. Το 2018 είναι το έτος της Ιταλικής προεδρίας. Την προεδρεία τον περασμένο χρόνο την είχε η Ελβετία, ενώ το 2019 θα την αναλάβει το Λουξεμβούργο.

Στη Συνάντηση το ΚΙΣΕ εκπροσωπήθηκε από το μέλος της επίσημης ελληνικής αντιπροσωπείας στον IHRA κ. Λεόν Σαλτιέλ, ο οποίος συμμετείχε  στις εργασίες του Academic Working Group, της επιτροπής για τον αντισημιτισμό και την άρνηση του Ολοκαυτώματος (Committee on Antisemitism and Holocaust Denial), καθώς και του Cross-Cutting Workshop για την διαστρέβλωση του Ολοκαυτώματος.

Ορισμένα από τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ο Πολωνικός νόμος που περιορίζει την έρευνα πάνω στο Ολοκαύτωμα, ο νέος Ευρωπαϊκός νόμος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, ο οποίος εξαιρεί την έρευνα για το Ολοκαύτωμα ύστερα από παρέμβαση του IHRA, η πορεία χρήσης του ορισμού του αντισημιτισμού και η ανταλλαγή απόψεων για τη νέα στρατηγική του Οργανισμού.

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στον IHRA είναι ο Δρ. Ευστάθιος Λιανός – Λιάντης, Ειδικός Γραμματέας Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών. Στην αντιπροσωπεία μετέχουν επίσης ως εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων η κα Αγγελική Ζιάκα, καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η κα Βασιλική Κεραμίδα, επιστημονική συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γιώργου Καλαντζή, ο κ. Γιώργος Πολυδωράκης, Εμπειρογνώμων Σύμβουλος Α΄, Υπηρεσία Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών, η διευθύντρια του ΕΜΕ κα Ζανέτ Μπαττίνου και ο Δρ. Πωλ Χάγουελ.