Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2875 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΙΣΕ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ IHRA PDF Εκτύπωση E-mail

Από τις 27 έως τις 31 Μαΐου 2018 έγινε στη Ρώμη, η Ολομέλεια του IHRA (International Holocaust Remembrance Alliance) στην οποία συμμετείχαν πάνω από 30 κράτη μέλη, χώρες υποψήφιες για ένταξη ή παρατηρητές, διεθνείς οργανισμοί, εκπρόσωποι μουσείων, ερευνητές, αρχειονόμοι, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι εβραϊκών οργανισμών, κ.ά. Το 2018 είναι το έτος της Ιταλικής προεδρίας. Την προεδρεία τον περασμένο χρόνο την είχε η Ελβετία, ενώ το 2019 θα την αναλάβει το Λουξεμβούργο.

Στη Συνάντηση το ΚΙΣΕ εκπροσωπήθηκε από το μέλος της επίσημης ελληνικής αντιπροσωπείας στον IHRA κ. Λεόν Σαλτιέλ, ο οποίος συμμετείχε  στις εργασίες του Academic Working Group, της επιτροπής για τον αντισημιτισμό και την άρνηση του Ολοκαυτώματος (Committee on Antisemitism and Holocaust Denial), καθώς και του Cross-Cutting Workshop για την διαστρέβλωση του Ολοκαυτώματος.

Ορισμένα από τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ο Πολωνικός νόμος που περιορίζει την έρευνα πάνω στο Ολοκαύτωμα, ο νέος Ευρωπαϊκός νόμος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, ο οποίος εξαιρεί την έρευνα για το Ολοκαύτωμα ύστερα από παρέμβαση του IHRA, η πορεία χρήσης του ορισμού του αντισημιτισμού και η ανταλλαγή απόψεων για τη νέα στρατηγική του Οργανισμού.

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στον IHRA είναι ο Δρ. Ευστάθιος Λιανός – Λιάντης, Ειδικός Γραμματέας Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών. Στην αντιπροσωπεία μετέχουν επίσης ως εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων η κα Αγγελική Ζιάκα, καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η κα Βασιλική Κεραμίδα, επιστημονική συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γιώργου Καλαντζή, ο κ. Γιώργος Πολυδωράκης, Εμπειρογνώμων Σύμβουλος Α΄, Υπηρεσία Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών, η διευθύντρια του ΕΜΕ κα Ζανέτ Μπαττίνου και ο Δρ. Πωλ Χάγουελ. 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae