Δ. Τύπου EJC, Βρυξέλλες 2.8.2018: Σε συνέχεια των πυρκαγιών που έπληξαν την περιοχή της Αττικής στην Ελλάδα, το SACC, Κέντρο Ασφάλειας και Διαχείρισης Κρίσεων του EJC, θα διοργανώσει στην Αθήνα Συνέδριο για τη Διαχείριση Κρίσεων προκειμένου να μελετηθούν και να αναλυθούν οι δραματικές επιπτώσεις αυτής της καταστροφής. Το Συνέδριο στόχο έχει να ενθαρρύνει την ανοιχτή συζήτηση και να κοινοποιήσει βέλτιστες πρακτικές γύρω από την άμεση ανταπόκριση, τις επικοινωνίες και τον συντονισμό επειγουσών αναγκών.

«Επιθυμούμε να συμμετέχουμε στη διαδικασία ανάπτυξης των καλύτερων δυνατόν μηχανισμών αντίδρασης για την αντιμετώπιση μελλοντικών καταστροφών», δήλωσε ο Πρόεδρος του EJC Dr Moshe Kantor και συνέχισε: «Τα μαθήματα που πήραμε από την Ελλάδα θα είναι ιδιαίτερα πολύτιμα στην αντιμετώπιση κρίσεων που ανακύπτουν ανά τον κόσμο. Ελπίζουμε ότι συνεργαζόμενοι με Έλληνες αξιωματούχους και ειδικούς, μαζί, θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι οι βέλτιστες μέθοδοι αντίδρασης θα κοινοποιούνται μεταξύ μας αλλά και ευρύτερα, και ότι θα αξιοποιηθούν για τη διάσωση αναρίθμητων ζωών».

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα, τον Σεπτέμβριο, με τη συμμετοχή διεθνών ειδημόνων και ακαδημαϊκών του τομέα διαχείρισης κρίσεων καθώς και υψηλόβαθμων Ελλήνων αξιωματούχων και εκπροσώπων της αστυνομίας, του στρατού, της πολιτικής προστασίας και των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η ομάδα ειδικών αντιμετώπισης κρίσεων του SACC εδρεύει στις Βρυξέλλες και ειδικεύεται στην υποστήριξη και προετοιμασία χωρών και κοινοτήτων για την διαχείριση κρίσεων και επειγόντων περιστατικών, χρησιμοποιώντας τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες και τα απαραίτητα μέσα για την αντιμετώπιση ευρείας κλίμακας καταστάσεων κρίσης.

Πηγή: EJC